MINUTU PRIJE ATENTATA

NIKAD OBJAVLJENI VIDEO JFK-a Pronađena snimka koja se 26 godina smatrala izgubljenom

 Screenshot

Nikada prije viđena snimka pokojnog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja pronađena je nakon što se 26 godina smatrala izgubljenom.

Video, koji je snimljen nekoliko trenutaka prije nego što će na Kennedyja biti izvršen atentat, prikazuje predsjednika u opuštenoj atmosferi dok se vozi glavnom ulicom u Dallasu, a snimljen je u boji.

Ova snimka je djelo službenika Andre Lechea, kojem je posjet predsjednika bio pravi trenutak za isprobati tek kupljenu kameru. Leche je preminuo 1987., a video koji je snimio smatrao se izgubljenim.

Ipak, kada je njegov sin Paul ranije ove godine krenuo staviti neke stvari u sef, otkrio je traku na koj je pisalo 'Kennedy'.

- Moja obitelj je živjela u Dallasu u studenom 1963. Otac je 22. studenog odlučio upotrijebiti svoju novu kameru kako bi snimio Kennedyja. Ovaj video je snimljen dok je predsjednik prolazio glavnom ulicom. Kasnije će stići do Dealey Plaze gdje će biti ubijen - rekao je Paul te je napomenuo da je snimka napravljena u 12.30 tj. minutu prije nego što će doći do atentata.

Ovaj mjesec se obilježava 50 obljetnica od ubojstva Kennedyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 02:27