PRIVELI NEDUŽNOG ČOVJEKA?

NIJE NI ČUDO DA SU PRIVELI KRIVU OSOBU Njemački ministar priznao: 'Govorio je potpuno nerazumljivim narječjem, nismo mogli pronaći prevoditelja'

 youtube screenshot

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière tijekom press konferencije u Berlinu rekao je da je 18 osoba "teže ozlijeđeno" u napadu na božićnom sajmu u Berlinu tijekom kojeg je kamion pri velikoj brzini skrenuo u masu ljudi i ubio najmanje njih 12.

Ministar je potvrdio da je vozač pobjegao s mjesta tragedije i da je jedna od 12 preminulih osoba pronađena mrtva na suvozačkom mjestu kamiona. Ta je osoba ubijena pištoljem koji još uvijek nije pronađen.

Maizière je potvrdio da će božićni sajmovi u Berlinu biti zatvoreni danas, ali će ostati otvoreni u ostatku Njemačke. "Bilo bi pogrešno da samo prestanemo, da promijenimo svoj način života zbog neprijatelja slobode" - rekao je.

Također je potvrdio da je osumnjičeni vozač kamiona iz Pakistana i da nije bio zaveden ni u jednoj bazi koja prati teroriste i njihove poznate i potencijalne suradnike. Za sada osumnjičena osoba niječe svoju krivnju, dodao je. Nakon što je priveden istražitelji su imali problema pri komunikaciji s njim s obzirom na to da je pričao teško razumljivim naglaskom, to jest jezikom baluchi koji je jedan od govornih jezika u Pakistanu.

Maizière je otkrio i da je osumnjičeni u Njemačku ušao 31. 12. 2015., a u Berlinu se nalazi od veljače.

Na pitanje novinara da li iza tragedije stoji Islamska država, ministar je rekao da oni zasad nisu preuzeli odgovornost za napad.

U međuvremnu je Die Welt objavio najnoviju informaciju po kojoj policija smatra da su uhitili krivog čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:27