SKUPINA BOKO HARAM

Nigerija: Islamistički militanti izveli pet bombaških napada na crkve, poginulo najmanje 27 ljudi

 AFP

Islamistička militantna skupina Boko Haram izvela je na Božić pet bombaških napada na crkve u Nigeriji. Samo u jednom poginulo je najmanje 27 ljudi. Jedna bomba eksplodirala je neposredno ispred katoličke crkve Svete Tereze u gradu Madali u vrijeme kada je bila puna vjernika.

- Bio sam s obitelji u crkvi kada smo čuli eksploziju. Sada ne znam ni gdje su mi žena i djeca. Ne znam ni koliko je ljudi poginulo - rekao je jedan od svjedoka.

Nakon napada u Madali uslijedile su eksplozije i u gradovima Jos i Gadaka.

U Josu, etnički miješanom gradu gdje katkad dolazi do smrtonosnih obračuna kršćana i muslimana, uz eksploziju bombe došlo je do razmjene vatre između militanata i policije, rekao je glasnogovornik posebnih postrojbi snaga sigurnosti u Josu, Charles Ezeocha. U akciji je poginuo jedan policajac.

- Uhitili smo četiri osobe i mislim da ih možemo iskoristiti da dobijemo više informacija i djelujemo na temelju njih - izjavio je i dodao kako su u Josu policajci deaktivirali još četiri eksplozivne naprave.

Stanovnici sjeveroistočnog nigerijskog grada Damaturua također su izvijestili o dvije eksplozije, ali navodno nije bilo većih žrtava jer su bombe eksplodirale prije nego su stigle do cilja napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 22:16