BROJNA UHIĆENJA

Nezamislivo iživljavanje u ‘srpskom Alcatrazu‘: Zatvorenici vremešnog cimera (74) mučili do smrti, čuvari su sve znali!

Uhićeni su zbog nesavjesnog rada u službi

Stanimir Brajković; Padinska skela

 Facebook, Cropix/

Četvorica čuvara i liječnik u zatvoru u Srbiji, uhićeni su zbog nesavjesnog rada u službi nakon smrti 74-godišnjeg zatvorenika, koji je zbog zlostavljanja preminuo u veljači ove godine, javlja Blic.

Stanimir Brajković bio je u zatvoru u Padinskoj Skeli zbog izdržavanja prekršajne kazne, a obdukcijom je potvrđeno da je preminuo nasilnom smrću. Više javno tužiteljstvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice 20-godišnjaka koji su dijelili zatvorsku ćeliju s njim.

Kako prenosi N1 Srbija, tereti ih se za teško ubojstvo, jer su ga svakodnevno psihički, fizički i spolno zlostavljali, navodno zbog toga što nije imao novca da im kupuje hranu u zatvorskoj menzi.

Nenad Stefanović, glavni javni tužitelj u Beogradu, za Blic je potvrdio da su sada uhićeni čuvari i liječnik, nakon što su još dva zatvorenika otkrila da nisu reagirali na zlostavljanje, iako su tražili pomoć za Brajkovića.

- Dvojica osuđenika koji su svjedočili svim maltretiranjima starca kažu da su sve prijavili stražarima. Bojali su se za svoje živote i nisu se sukobljavali s nasilnicima. Rekli su da reakcije nije bilo dok Brajkoviću nije pozlilo, tek tada su ga konačno odveli liječniku - prenosi Blic navode svojih izvora.

Njihov sugovornik tvrdi da je preminuli Brajković nakon dolaska u bolnicu izgubio povjerenje u zatvorsku upravu i bojao se liječnicima priznati da ga zlostavljaju, govoreći da “pada sam”, piše Blic.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, tijekom kojeg će biti ispitani pred državnim tužiteljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 11:05