DOBRO POGLEDAJTE

Neki mediji bruje da se Biden opet ‘smrznuo‘, objavili i snimke, a onda se otkrila prava istina...

Biden je predizbornom skupu u Los Angelesu prikupio oko 30 milijuna dolara te govorio o svojim politikama

Joe Biden i Barack Obama

 Screenshot: X/

Video snimku na kojoj se može vidjeti kako bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama aktualnog predsjednika SAD-a Joea Bidena hvata za ruku i odvodi s pozornice kazališta Peacock u američkom gradu Los Angelesu neki su mediji interpretirali kao dokaz da se Biden "smrznuo" te da nije u stanju odraditi još jedan mandat na čelu svjetske sile poput Amerike.

Bidenova je kampanja u subotu u Los Angelesu organizirao predizborni skup na koji su došle neke od od najvećih holivudskih zvijezda poput Georgea Clooneyja, Julije Roberts i Barbre Streisand. Kampanja je na skupu prikupila oko 30 milijuna dolara donacija. New York Post piše da je to najveći iznos koji je neki demokratski kandidat prikupio u jednoj noći. Istaknuo je da je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump ove godine u travnju na jednom skupu prikupio više od 50 milijuna dolara.

Središnji događaj večeri u Peacocku bio je intervju koji su Biden i Obama dali američkom TV voditelju Jimmyju Kimmelu. Biden je tijekom razgovora koji je trajao više od 40 minuta nahvalio ekonomske poteze koje je povukla njegova administracija te istaknuo da će se na predsjedničkim izborima koji će se održati početkom studenog ove godine odlučivati o važnim pitanjima kao što su ženska prava, zdravstvo i glasačkim pravima. Obama je rekao da cijeni ono što je Biden napravio po pitanju zdravstvenog osiguranja, javne infrastrukture, zaštite okoliša i tehnološkog sektora.

Nakon što je intervju završio, auditorij je zapljeskao Bidenu i Obami. Aktualni i bivši predsjednik SAD-a zatim su kratko pozdravili okupljene u kazalištu. Dok im je auditorij pljeskao, Obama je Bidena primio za ruku. Ovaj se nakon toga okrenuo prema njemu, Obama ga je zatim potapšao po leđima i zajedno su se počeli udaljavati s pozornice. Dok su odlazili, Obama je Bidena gotovo cijelo vrijeme držao za rame i leđa.

Bijela kuća i Obamini savjetnici nisu se složili s tvrdnjama da se Biden "smrznuo" na pozornici kazališta Peacock te da ga je bivši predsjednik odveo s pozornice. Viši zamjenik glasnogovornice Bijele kuće Andrew Bates rekao je da New York Post, čiji je vlasnik medijski magnat Rupert Murdoch, "vrijeđa" svoje čitatelje kada tvrdi da je to što je Biden nekoliko sekundi uživao u aplauzu nešto krivo. "Njihove bi etičke standarde trebalo odmrznuti", rekao je Bates. Obamin savjetnik Eric Schultz rekao je da se to što je New York Post napisao "nije dogodilo".

Biden se nedavno našao na udaru kritika i kada se tijekom pokazne vježbe padobranaca koja se održala u sklopu sastanka lidera zemalja članica skupine G7 u Italiji udaljio od svojih kolega Rishija Sunaka, Justina Trudeaua, Ursule von der Leyen, Fumija Kishide, Emmanuela Macrona, Olafa Scholza i Giorgije Meloni te padobrancima pokazao "palac gore". Tada je Meloni došla do njega i primila ga za ruku kako bi mu sugerirala da stane bliže ostalima.

Viši zamjenik glasnogovornice Bijele kuće Andrew Bates na društvenoj je mreži X optužio New York Post da je snimku spomenutog događaja u Italiji promijenio kako bi izgledao da je Biden "odlutao". Bates je ustvrdio da su takvi medijski napisi "desničarska propaganda". Štoviše, podijelio je post u kojem se vidi da su tu vijest objavili samo Daily Mail, New York Post - i, pazite ovo, ruski TASS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 18:13