OSKVRNUĆE PREDSJEDNIKA

NEDOLIČNO PONAŠANJE U ZIMBABVEU Mladić uhićen jer je koristio portret Mugabea kao toaletni papir

Naime, sjedeći u nekom baru u gradu Maswingo, Takuru je neočekivano stislo te je on, ne razmišljajući, skinuo sa zida predizborni plakat s likom predsjednika Roberta Mugabea te se užurbano uputio u wc.
Zimbabwe President Robert Mugabe delivers a speech at the National Heroes Acre in Harare on August 12, 2013 during Heroes Day celebrations. Mugabe told those upset by his disputed landslide election win to "go hang," vowing his victory would never be overturned. Mugabe was declared the winner with 61 percent of the ballots, against Tsvangirai's 34 percent. Tsvangirai meanwhile vowed to expose "glaring evidence of the stolen vote" through a court bid. AFP PHOTO / JEKESAI NJIKIZANA
 AFP

Mladog 26-godišnjeg Takuru Mufumisu, vlasti u Zimbaveu optužili su zbog nedoličnog ponašanja, a mogao bi zaglaviti u zatvoru na duže vrijeme.

Naime, sjedeći u nekom baru u gradu Maswingo, Takuru je neočekivano stislo te je on, ne razmišljajući, skinuo sa zida predizborni plakat s likom predsjednika Roberta Mugabea te se užurbano uputio u wc na užas pristunih.

No, vlasnik bara je bio pribran te je odamh prijavio mladića da je kao " toaletni papir" uporabio portret Roberta Mugabea, koji je već osam puta biran na dužnost predsjednika.

Kada je Takuru skinuo plakat s likom Mugabea i krenuo u wc, savjesni građanin, izvršio je " civilno uhićenje" te držao nesretnog mladića do dolaska policije.

Doduše, agnecije ne javljaju je li Takuru upotrijebio plakat u te nečasne svrhe ili je to tek bila njegova namjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:59