VELIKI MISTERIJ

Nastavlja se potraga za Boeingom, nema novih signala

Čelnik australske agencije koja koordinira potragu Angus Houston je naglasio da je potraga za Boeingom 777 koji je nestao 8 ožujka s 239 putnika i članova posade u kritičnoj fazi zato što su su baterije crne kutije na granici djelotvornosti
A crewman on board an RAAF AP-3C Orion aircraft looka at his radar screens whilst searching for the missing Malaysia Airways Flight MH370 over the Indian Ocean on March 24, 2014. Australian Prime Minister Tony Abbott told Parliament on March 24 that a Royal Australian Air Force P-3 Orion aircraft had located two new objects floating in the southern Indian Ocean. AFP PHOTO/POOL/RICHARD WAINWRIGHT
 AFP

SYDNEY - Australski brod koji je uhvatio mogući signal sa crne kutije nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa i dalje nastavlja potragu ali nije bilo novog prijema signala, objavili su u utorak australski dužnosnici.

Čelnik australske agencije koja koordinira potragu Angus Houston je naglasio da je potraga za Boeingom 777 koji je nestao 8 ožujka s 239 putnika i članova posade u kritičnoj fazi zato što su su baterije crne kutije na granici djelotvornosti jer bez punjenja mogu djelovati 30 dana.

On je rekao da se potraga nastavlja i da je iz zrakoplova izbačeno 25 plutača sa raznom opremom koja prima zvukove i prati morske struje. "Ako ne uspijemo opet registrirati signal tada nam ostaje pretraga relativno velikog područja morskog dna a to će jako dugo trajati", upozorio je Huston.

VIDEO: AUSTRALCI OTKRILI SIGNAL CRNE KUTIJE 'Ovo je najbolji i najsnažniji trag do sada'

Kineski i australski brodovi koji tragaju za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa registrirali su signale u različitim dijelovima širokog područja Indijskog oceana koje se pretražuje i pokušavaju potvrditi radi li se o signalima crnih kutija nestalog zrakoplova.

Australske vlasti u nedjelju su objavile da je kineski patrolni brod Haixun 01 u dva navrata u 24 sata zabilježio signale u vodama zapadno od Pertha u blizini područja za koje se vjeruje da je mjesto pada zrakoplova na letu MH370 8. ožujka. Australski brod HMAS Ocean Shield izvijestio je pak da je zabilježio signal 300 nautičkih milja dalje.

Dvanaestak vojnih zrakoplova i 13 brodova već pretražuje tri područja oko 2.000 kilometara sjeverozapadno od australskog grada Pertha. Boeing 777 izgubio je komunikaciju i nestao je s civilnog radara tijekom leta iz Kuala Lumpura za Peking.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 19:17