INDONEZIJA

'NAŠLI SMO OLUPINU NESTALOG AVIONA!' Tragičan kraj letjelice s 54 osobe koja se usred oluje zabila u brdo

Indonezijske agencije za zaštitu i spašavanje pokrenule su veliku potragu za letjelicom kompanije Trigana, koja je s 54 osobe nestala nad indonezijskom provincijom Papuom.

Avion tipa ATR 42 je letio na domaćoj liniji Oksibil-Sentani, no svi kontakti s njim su u nedjelju oko 15 sati po lokalnom vremenu izgubljeni, što je deset minuta prije nego je trebao sletjeti.

U letjelici su bile 44 odrasle osobe, petero djece te još pet članova posade.

Neki ruski mediji prenose tvrdnje neimenovanog izvora da je zrakoplov udario u planinu i da nema preživjelih.

Glasnogovornik ministarstva prometa Indonezije Julius Barata službeno je potvrdio nesreću.

- Još nismo sigurno što se desilo s avionom. Vremenski uvjeti su izuzetno loši, vrlo je oblačno i mračno. Radi se o planinskom području. Potraga je trenutno gotovo nemoguća, rekao je Barata agenciji AFP.

Ista je agencija u međuvremenu izvijestila da je stanovništvo Papue policiji prijavilo kako su pronašli olupinu letjelice. Informacija o eventualnim žrtvama ili preživjelima zasad nema.

Kompanija Trigana Air je od svog osnutka 1991. imala 14 ozbiljnih nesreća, a 10 zrakoplova je uništeno, prenosi Aviation Safety Network. Kompanija se nalazi na crnoj listi avioprijevoznika Europske unije.

Indonezija ima lošu reputaciju u sigurnosti zrakoplovnog prometa.

Avion kompanije Air Asia 28. prosinca prošle godine pao je u Javansko more. Airbus A320-200 izgubio je kontakt s kontrolom leta dok je letio iz indonezijskog grada Surabaya prema Singapuru.

U nesreći je poginulo 162 putnika i članova posade. To je potaknulo tamošnje vlasti da uvedu dodatne mjere kako bi se povećala sigurnost zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:52