PREMIJEROV NOVI LEŽAJ

Napoleonov carski krevet uskoro kod Berlusconija

Berlusconi je krevet kupio za vilu u kojoj je nedavno ugostio predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor

RIM - Eno se i predstavnici za javnost talijanskog Predsjedništva Vlade bave važnim pitanjem: je li premijer Silvio Berlusconi kupio ili nije kupio Napoléonov krevet te je li ga dao proširiti za svoje potrebe, budući da je Berlusconi ipak veći od Napoléona.

“Aferu” je otvorila Annamaria Quattrini, trgovkinja antikvitetima, koja je za Novellu 2000 otkrila da je baš od nje Berlusconi kupio krevet koji je pripadao Napoléonu I. Posrijedi je, precizira Quattrini, “krevet izrađen u stilu empire, s brončanim intarzijama i s baldahinom oslonjenim na stupove na kojima su carski orlovi”.

Upravo je Quattrini dodala da je premijer i tajkun zahtijevao da se krevet proširi. Taj detalj je izazvao i zlobne napomene i ozbiljne polemike. U srijedu uvečer se odazvao glasonoša Palače Chigi, obznanivši da premijer nije kupio nikakav Napoléonov krevet.

U četvrtak pak dnevnik il Giornale, u nominalnom vlasništvu Silvijeva brata Paola, objašnjava enigmu: Villa Gernetto u Lesmu, koju je Berlusconi otvorio ugostivši ondje nedavno premijerku Jadranku Kosor , sva je uređena u napoléonskom stilu, pa bi krevet imao biti namijenjen za tamošnju spavaonicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 23:50