ŽIVJELA POVUČENO

NAPAD NA KĆER RUSKOG VLADARA Nizozemski političar greškom otkrio tajni život Putinove kćeri

Marija Putin, kći ruskog predsjednika Vladimira Putina, navodno je, prenosi britanski Daily Mail, napustila Nizozemsku nakon što se u toj zemlji, poslije rušenja malezijskog aviona na istoku Ukrajine, počelo pozivati na njezinu deportaciju.

O samoj 29-godišnjoj Mariji i njezinoj nešto mlađoj sestri Katarini malo se toga zna, navodno zahvaljujući samom Putinu koji, prema riječima svog glasnogovornika, čvrsto vjeruje da njegov privatni život kao i detalji o njegovoj obitelji (uključujući one o razvodu te navodnoj novoj vezi s gimnastičarkom Alinom Kabajevom) moraju ostati skriveni od očiju javnosti.

No ipak, Marija je unatoč njegovim naporima ovog tjedna završila u novinama, nakon što je Pieter Broertjes, gradonačelnik nizozemskog Hilversuma, u intervjuu za radio pozvao na deportaciju Putinove kćeri iz Nizozemske. Poslije se ispričao zbog svog zahtjeva i ustvrdio da on “nije bio mudar”, no klopko se počelo razmotavati, a mediji su požurili prikupiti sve moguće informacije o Mariji.

Ono što se dosad doznalo nije mnogo. Marija navodno živi na relaciji Rusija - Nizozemska, gdje boravi u Haagu. 29-godišnja Ruskinja u vezi je (ili braku) sa 34-godišnjim Nizozemcem Jorritom Faassenom, direktorom jedne ruske konzultantske tvrtke i vlasnikom lukusuznog dvoetažnog penthousea u Voorschotenu. Čak se ne zna ni kako točno izgleda, i nitko ne može doista potvrditi da je upravo ona na nedavnim fotografijama koje su počele kružiti medijima. Ono što ostaje znatiželjnicima samo su njene slike iz djetinjstva, na kojima se pojavljuje s tatom, mamom i sestrom Katerinom, za koju se vjeruje da je u braku sa sinom jednog južnokorejskog generala.

Marija je rođena u Sankt Peterburgu 28. travnja 1985., a odrastala je prilagođavajući se očevim raznovrsnim poslovnim angažmanima, uključujući i onaj KGB-ov u Istočnoj Njemačkoj.

Kad se obitelj Putin vratila u Rusiju, otac ju je upisao na elitnu njemačku akademiju, a kasnije, kad joj je bilo 11 godina, u njemačku međunarodnu školu Friedrich Hass u Moskvi. Kad je grabio prema poziciji premijera, i ona i njena sestra ispisane su iz škole i obrazovali su ih, iz sigurnosnih razloga, kod kuće.

Kad su malo narasle, često su putovale izvan zemlje - ponekad u sjeni oca i njegovih službenih angažmana, ponekad same, primjerice u Irsku i Italiju.

Na kraju su studirale na državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu, baš kao i njihov tata - Marija odnosno Maša biologiju, a Katarina (ili Katja) istočnjačke studije.

Sam Putin nikad nije priznao da njegova kći živi u Nizozemskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:08