TRAGEDIJA KOD LIVNA

Nakon nogometnog turnira otišli se osvježiti na jezero, jedan brat preminuo, drugom se bore za život

Stariji brat krenuo je spasiti mlađeg, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru Mandek

Jezero Mandek

 Screenshot/YouTube

U mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici od posljedica utapanja na jezeru Mandek kod Livna preminuo je Antonio M. (24). Kako je iz Ureda za informiranje spomenute bolnice rečeno portalu Dnevni Avaz, mladić je izgubio bitku za život usprkos silnim naporima liječnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitaliziran od nedjelje. Na istom Odjelu leži i drugi mladić, Josip M. (18), koji je životno ugrožen.

Kako se doznaje, riječ je o dvojici braće iz Livna, koji su se, prema dosad prikupljenim informacijama, u nedjelju nakon nogometnog turnira odlučili osvježiti u jezeru Mandek. Na plaži se u tom trenutku nalazilo desetak kupača, a braća su na jezero došli biciklima.

Prema izvorima iz policijske istrage, odlučili su se okupati na dijelu jezera gdje plićaka skoro da i nema, a u vodu je prvi ušao 18-godišnjak, koji vjerojatno nije uočio da se radi o tolikoj dubini, nakon čega se počeo utapati. Njegov stariji brat krenuo je spasiti ga, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Nakon nekoliko minuta, kad su ostali kupači primijetili da ih nema na površini vode, krenula je dramatična potraga za njima.

Mlađeg brata odmah su pronašli i počeli reanimirati na obali, dok je potraga za drugim potrajala zbog mulja i loše vidljivosti, ali nakon nekog vremena i on je pronađen. Alarmirani su policija i ekipe Hitne pomoći, koje su nastavile reanimaciju do Kantonalne bolnice u Livnu, nakon čega su obojica prevezeni u SKB Mostar, piše Dnevni Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 08:57