VOJNI SKANDAL

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA SRPSKE VOJSKE Cijela flota MiG-ova mjesecima je bila prizemljena jer su tehničari izgubili akumulatore

 cc

BEOGRAD - Ponos srpskog ratnog zrakoplovstva - lovci-bombarderi MiG-29 - mjesecima su bili prizemljeni jer nisu imali prikladne akumulatore, što je bilo brižno skrivano od svih medija, javlja B92.

Srpska vlada molila je Vladimira Putina da im donira nove akumulatore kako bi zrakoplovi mogli letjeti na vojnoj paradi.

Tek nakon donacije ruske vojske, kada su oružane snage RS dobile nove akomulatore, ispostavilo se da su ih cijelo vrijeme imali na skladištu, samo što nitko nije znao da se tamo nalaze.

- Radimo intenzivno na popisu sveukupne imovine Vojske Republike Srbije. U tom kontekstu je nađeno i to. Postoji li način utvrditi odgovornost? Naravno da postoji. Naravno i nemojte uopće imati i tračak sumnje da će oni biti procesuirani ako se ustanovi njihova krivica po bilo kojoj osnovi, rekao je ministar vojske Bratislav Gašić.

Zrakoplovi su bili bez upotrebljivih akumulatora od svibnja prošle godine do rujna, a tokom tog perioda srpsko ratno zrakoplovstvo uopće nije moglo čuvati nebo iznad Srbije.

Osoba za koju se ustvrdi da je odgovorna za ovaj propust mogla bi ostati bez čina i biti otpuštena iz službe, a moguće je da će snositi i kaznenu odgovornost, piše B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:30