SUDSKI EPILOG LJUBAVI

NAJSKUPLJI RAZVOD U POVIJESTI Ruski oligarh mora isplatiti bivšoj supruzi nevjerojatnih 25 milijardi kuna!

 AFP

Ruski oligarh Dmitrij Ribolovljev (47) morat će svojoj bivšoj supruzi Eleni (47)isplatiti oko 25 milijardi kuna. To je epilog najskuplje brakorazvodne parnice u povijesti koja je trajala šest godina.

U sklopu nagodbe bivšoj gospođi Ribolovljev pripala su i dva najvrednija imanja ikada kupljena u SAD-u. Radi se o nekadašnjoj palači Donalda Trumpa u Palm Beachu, za koju je ruski tajkun izdvojio oko 520 milijuna kuna, i stanu u New Yurku kojeg su kupili starijoj kćerki Ekaterini. Za njega su izdvojili 485 milijuna kuna. To je najveća svota koja je plaćena za stan u tom gradu.

Eleni je pripao i grčki otok Scorpios čiji je vlasnik nekada bio poznati tajkun Aristotel Onassis. Otok je postao poznat kada su se 1968. godine na njemu vjenčali Onassis s bivša supruga JFK -ja, Jacqueline Kennedy.

Osim toga ostaje joj kuća u najluksuznijoj četvrti Ženeve u kojoj su živjeli, te imanje u blizini skijališta Gstaad.

Skrbništvo nad njihovom 13-godišnjom kćerkom Annom pripalo je isto gospođi Ribolovljev.

Ukoliko se ovaj iznos pokaže točnim, tada će parnica između vlasnika nogometnog kluba Monaka i njegove žene prestići po vrijednosti onu između Aleca Wildensteina i njegove bivše supruge Jocelyne (14 milijardi kuna):

Drugo mjesto je do sada držao razvod medijskog mogula Ruperta Murdocha i bivše supruge Anne (10 milijardi kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 21:22