ČEKA SE ODGOVOR MOSKVE

Najluđi ispad diktatora van kontrole: ‘Putine, ja stvarno trebam te rakete na granici s EU‘

Lukašenko je mrtav-hladan zamolio Ruse da premjeste najnovije rakete Iskander-M diljem bjeloruske granice s Litvom i Poljskom

Lukašenko i Putin

 Profimedia

Aleksandar Lukašenko, nemilosrdni bjeloruski diktator i čovjek koji 'potpisuje' veliku migrantsku krizu na istoku Europe, u subotu je pozvao Vladimira Putina da premjesti nuklearne rakete na granicu s Europskom unijom!

Podsjetimo, Lukašenko je Europi htio servirati osvetu za sankcije u obliku slanja migranta na granicu s Poljskom i Litvom, ali to mu se vratilo poput bumeranga jer su Poljaci zatvorili granicu i podigli žicu, a 4.000 ljudi ostalo je u Bjelorusiji. I, naravno, Lukašenko nema pojma što će s njima.

Međutim, sada je predsjednik Bjelorusije otišao korak dalje - mrtav-hladan je u intervjuu zamolio Ruse da premjeste najnovije rakete Iskander-M diljem bjeloruske granice s Litvom i Poljskom.

- Malo gnjavim vašeg predsjednika (Putina), ali ja stvarno trebam te rakete na granici. Znate, njihov domet je 500 kilometara - rekao je Lukašenko ruskom novinaru.

S druge strane, Kremlj je ostao nijem na molbe Lukašenka, ali više je nego jasno da Putin neće udovoljiti željama svog prijatelja. Vojni stručnjaci u Moskvi kažu da su izgledi da nuklearne rakete dođu do EU granice - ravne nuli.

- Rusiji nikako nije u interesu da situacija na granici eskalira. Ako mi postavimo rakete, znate li što će Amerikanci napraviti? Istu stvar s druge strane - rekao je umirovljeni general Jevgenij Bužinski.

Doduše, Rusija je već jednom razmjestila Iskander-M rakete diljem najzapadnijih regija, što je potaklo Poljake da svoju vojsku stave u stanje borbene pripravnosti.

Međutim, ako je suditi po Putinovim riječima od subote, to se ovaj put neće dogoditi.

- Ako sam dobro shvatio, Lukašenko i Merkel pokazuju neke ambicije da međusobno razgovaraju. Nadam se da će se to dogoditi što prije - rekao je Putin i poentirao:

- Želim samo da znate: Rusija s ovom krizom nema nikakve veze!

Predsjednik Rusije je upitan što misli i o Lukašenkovoj prijetnji da će isključiti dotok plina za Europu, a Putin se samo nasmijao.

- Mislim da je to rekao u afektu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:49