NOVI NIVO SRAMOTE

Na rusku televiziju pozvali ubojicu Aleksandra Litvinenka, ovaj prijetio da će objesiti Zelenskog: ‘Pratit ću ga!‘

Lugovoj je u emisiji potpuno podivljao tvrdeći da ukrajinskog predsjednika čeka kuća u Kaliforniji

Andrej Lugovoj

 /Twitter

Nikada ruska državna televizija nije bila sinonim za slobodno novinarstvo. No ono što se tamo događa od početka rata u Ukrajini pomaklo je granice ludila do neslućenih razina, a zajednički nazivnici sa zdravim razumom brišu se iz dana u dan. Tako je već i notorna emisija na prvom ruskom državnom kanalu ponovno pionirski odlučila da je dosadašnje ludilo bilo preskromno i stidljivo pa je u goste pozvala zloglasnog Andreja Lugovoja.

Ako se pitate tko je taj gospodin riječ je o čovjeku kojeg Britanci traže zbog trovanja Aleksandra Litvinenka, bivšeg časnika ruske obavještajne službe FSB koji je 2006. godine prebjegao u Veliku Britaniju gdje i naposljetku otrovan polonijem. Sumnja se da ga je otrovao upravo Lugovoj, njegov nekadašnji kolega u FSB-u, a današnji zastupnik u ruskom parlamentu.

Lugovoj je u emisiji potpuno podivljao i prijetio smrću Volodimiru Zelenskom, govoreći da će i njega i njegov krug "pratiti po cijelom svijetu" dok ih valjda konačno ne uhvati.

"Njega bi prvog trebalo na vješala!", poručio je. Zatim je naveo da bi Zelenski trebao pročitati memoare Pavela Sudoplatova, u Rusiji kultnog časnika KGB-a koji je odgovoran i za ubojstvo Leona Trockog, tvrdeći da je upravo u tim memoarima opisana i sudbina ukrajinskog predsjednika.

"Siguran sam da su Zelenskom i njegovom krugu data jamstva od strane britanskih i američkih obavještajnih službi i da ih negdje u Kaliforniji čekaju budući domovi, kamuflirani i skriveni, a gdje bi trebali provesti ostatak svojih života. Ne mislim da će u tome uspjeti niti da će u njima uživati...", poručio je Lugovoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:29