SPORNA SNIMKA

Muškarac novinaru pred kamerama priznao da je ubio majku, a onda je nastao pravi kaos: ‘Ovo je dno!‘

Vidno uznemiren, Carbone je odgovarao na pitanja novinara Fabija Giuffrida

Ilustrativna fotografija

 Jewel Samad/afp/profimedia/Jewel Samad/afp/profimedia

Emitiranje TV intervjua u kojem je muškarac novinaru priznaje da je ubio svoju majku u Italiji je izazvalo veliku polemiku oko medijske etike. Lorenzo Carbone (50) ubojstvo je priznao ispred svoje kuće u gradu Spezzano di Fiorano, koji se nalazi u pokrajini Modena u regiji Emilia-Romagna. Sve se dogodilo tijekom intervjua koji je emitiran u emisiji Mediaset Pomeriggio5 u ponedjeljak poslijepodne.

Vidno uznemiren, Carbone je odgovarao na pitanja novinara Fabija Giuffrida. Rekao je da je njegova majka živjela s demencijom i da on to "više nije mogao podnijeti". “Zadavio sam je, ne znam zašto sam to učinio. Tu i tamo me je ljutila jer se ponavljala", rekao je.

Policija je tragala za njim od nedjelje, kada je tijelo Lorette Levrini u krevetu pronašla njezina kći. Carbone je rekao da je otišao u Pavullo, obližnji grad, gdje je šetao ulicama prije nego što se vratio u dom u kojem je živio s majkom. Novinar, čija je ekipa tijekom izvještavanja osumnjičenog za ubojstvo slučajno zatekla ispred njegove kuće, odmah je pozvao policiju. Intervju koji je predstavljen kao "Ekskluzivan", zajedno sa scenama Carboneovog uhićenja zbog sumnji za ubojstvo, emitiran je nekoliko minuta kasnije u emisiji Myrte Merlino.

Merlino se našla na meti kritika jer odlučila emitirati intervju. “Ono što se danas dogodilo na Pomeriggio5 je vrlo ozbiljno,” Gaia Tortora, napisala je na X-u zamjenica direktora TV kanala TG La7. “Ovo nije naš posao. Rušenjem etičkog kodeksa dotičemo dno.”

Ermes Antonucci, novinar lista Il Foglio, također je doveo u pitanje odluku o emitiranju intervjua s čovjekom koji je u očitom stanju ratresenosti". “Zar nije bilo dovoljno pozvati policiju, kao što je srećom i učinjeno, pa objasniti što se dogodilo, a da pritom ne objavite video? Medijski cirkus je dosegao dno”, napisao je.

Merlino je za Corriere della Sera rekla da je "kao novinarka" odlučila emitirati video te da bi ponovno učinila isto. "Primila sam poziv od dopisnika nekoliko minuta prije nego što sam krenula uživo", dodala je. “Imala sam malo vremena za odluku. Bilo mi je stalo samo do jednoga: da to ne naškodi istrazi. Za čovjekom se tragalo. Policija je pozvana i potvrdila mi da mogu emitirati snimku intervjua”, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:25