BIJESNI RODITELJI

Mučne scene ispred suda, majka Koste K. izašla iz zgrade, a onda su krenule uvrede: ‘Šta gledaš, zlo jedno!?‘

Obitelj Adriane Dukić, jedne od djevojčica koju je Kosta K. ubio, prva je podnijela privatnu tužbu protiv njegovih roditelja

Roditelji ubijenih učenika nose njihove fotografije

 Cropix

Jutros je u Beogradu održano novo ročište na suđenju roditeljima Koste K., dječaka koji je prošle godine u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ usmrtio devet učenika i zaštitara škole.

I danas su se pred sudnicom okupili roditelji ubijene djece. Obitelj Adriane Dukić, jedne od djevojčica koju je Kosta K. ubio, prva je podnijela privatnu tužbu protiv njegovih roditelja. Taj je postupak odvojen od drugih obitelji žrtava.

Adrianini su roditelji snimljeni kako u crnini i šutke sjede ispred sudnice i čekaju početak ročišta. Ubrzo su se pojavili i roditelji druge ubijene djece kako bi im pružili podršku, piše Blic i dodaje da su scene bile potresne jer su se svi zagrlili s roditeljima ubijene djevojčice.

Prema neslužbenim informacijama, ta obitelj zahtijeva naknadu materijalne štete zbog smrti bliske osobe, straha i boli. Potražuju oko 300.000 eura, piše Blic. Kostine roditelje je kasnije tužilo još 27 članova obitelji žrtava.

Tužbe su podnesene protiv oca dječaka, Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović te protiv škole. Tereti ih se da su sinu oružje učinili lako dostupnim.

Roditelji ubijene djece na sud su došli s fotografijama svoje djece. Miljana Kecmanović je nakon ročišta izašla iz sudnice i pogledala slike, a okupljeni roditelji su joj povikali: ‘Šta gledaš, zlo jedno?!‘.

Podsjetimo, suđenje je zbog zaštite maloljetnika zatvoreno za javnost. Blic javlja da su se roditelji Koste K. izjasnili da nisu krivi. Pročitana im je optužnica i iznesena su uvodna izlaganja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:38