PRIČA O POHLEPI

'MORALA SAM GA UBITI JER BI ON UBIO MENE' Slabašna 60-godišnja majka priznala ubojstvo sina, ali onda je došlo do neviđenog obrata

 
 Denver Police, Facebook

Prije nešto manje od tri godine 60-godišnja Deborah Sue Rudibaugh usred noći ušuljala se u sobu svog 29-godišnjeg sina Jacoba Millisona i hladnokrvno ga upucala u glavu dok je on spavao.

- Morala sam ga ubiti. U suprotnom, on bi ubio mene - rekla je slabašna gospođa policajcima koji su u tom trenutku pomislili da su nikad lakše riješili slučaj. Ali, to je bio tek početak priče koja će se na kraju rasplesti u nevjerojatnu trakavicu s nekoliko obrata.

Nemili događaj zbio se 16. svibnja 2015. na zabačenoj farmi u planinskom dijelu Kolorada. Najbliži gradić od ranča je udaljen 20-ak minuta vožnje, a velegrad Denver oko četiri sata. Dakle, zločin se dogodio usred ničega tako da nije ni čudo da je istražiteljima trebalo više od dvije godine da saznaju što se dogodilo s nesretnim Jacobom. Nakon tog kobnog svibnja Millison se dvije godine vodio kao nestala osoba, ali tek 2107. godine netko se sjetio da bi bilo dobro pročešljati ranč i pokušati tamo pronaći tijelo nesretnog mladića. I ostatke tijela su našli vrlo brzo, a dan poslije Deborah je sve priznala...

- Sve sam napravila sama. Ubila sam ga, odvukla tijelo i zakopala sam ga konjskim izmetom. Poslije sam ga premjestila misleći da će divlja priroda učiniti svoje i pobrinuti se da moj sin nestane s lica zemlje - rekla je Rudibaugh policiji, prenosi Denver Post.

Denver Police
Deborah Sue Rudibaugh


Lokalni policajci bili su zadovoljni priznanjem, ali oni iskusniji istražitelji itekako su sumnjali u tu priču. Za početak - kako je sićušna gospođa od 40-ak kilograma mogla pomaknuti tijelo mišićavog mladića koji je težio više od 80 kilograma? Zvuči kao nemoguća misija.

I naravno da je bila. Prije tjedan dana policija je zaključila slučaj i objavila - za ubojstvo Jacoba Millisona krivi su njegova majka, sestra Stephanie Jackson i njezin suprug David Jackson. Njih troje su se dogovorili da ubiju mladića sve samo kako bi stavili svoje kandže na ranč vrijedan 3 milijuna dolara!

Sudski dokumenti na kraju su otkrili da je cijela priča bila prepuna obiteljskih drama, nevjerojatnih obrata, strašne pohlepe, prijetnjama i inkriminirajućih Facebook objava. A zajedničko u svemu tome je bilo da je žrtva napada bio Jacob Millison. I tko zna da li bi se ikada otkrilo da je Jacob uopće ubijen da njegov prijatelj Randy Martinez nije došao na policiju i rekao:

- Nekoliko dana prije nestanka Millison mi je rekao: 'Ako mi se ikad nešto dogodi, kriva je moja obitelj'.

I tek tada se policija angažirala i pronašla tijelo mladića nedaleko od zabačenog ranča.

Facebook
Jacob Millison


Cijela obiteljska drama zapravo je počela 2009. godine kada je umro Rudy Rudibaugh, suprug od Deborah i očuh Millisona i Jackson. U oporuci je ranč ostavio svojoj udovici, njezinoj djeci, ali i djetetu iz prvog braka.

I sve je bilo normalno do 15. svibnja 2015. godine. Millison je s prijateljima otišao u kino pogledati 'Pobješnjelog Maxa' i nakon toga se prestao javljati na telefon. Kao da je nestao s lica zemlje. Njegova monstruozna majka za novine je imala sljedeću priču.

- Čula sam da je negdje otišao s prijateljima iz teretane.

Međutim, prijatelji iz teretane nisu imali pojma gdje je Jacob. Još su manje povjerovali u priču da je ovaj vedar i nasmijani mladić samo tako odlučio pobjeći, pogotovo što je kod kuće ostavio svoj omiljeni Harley Davidson.

Nakon što ta priča nije prošla, Deborah je pokušala sa sljedećim opravdanjem.

- Drogirao se! Uzimao je steroide, kokain i lude gljive. Čak sam u njegovoj sobi pronašla knjigu 'Kako nestati bez traga?'.

Denver Police
David Jackson


Jacobovi prijatelji nisu progutali ni tu verziju priče, nego su inzistirali da policija detaljno istraži što se dogodilo s mladićem. I pritisak je konačno upalio jer je 60-ak policajaca u srpnju 2017. godine pronašlo tijelo Millisona.

U premetačini kuće naletjeli su na još nešto zanimljivo. Pronašli su još jednu oporuku u kojoj stoji da se cijeli ranč u naslijeđe ostavlja Stephanie Jackson. A datum na dokumentu je bio 27. travnja 2015. godine. Dva tjedna prije Millisonova nestanka.

- Da, promijenila sam oporuku. Zašto? Jer me sin uništavao, psihički i fizički me zlostavljao godinama. Znao me mlatiti, a volio je sjediti na meni satima. A pogledajte koliki je on, a kolika sam ja. Bojala sam se za svoj život i zato sam ga ubila - rekla je Deborah policajcima.

Policija je odmah posumnjala u tu verziju priče, pa je odlučila provjeriti i Stephanie Jackson. Za početak, njezin Facebook račun.

- Jeste li se ikada probudili i odmah čuli tako dobru vijest da vam dođe da izađete na ulicu i vrištite od sreće?

Denver Police
Stephanie Jackson


Dakle, čula je da joj je majka priznala ubojstva i vrištala je od sreće. Malo bizarno? Svakako. I policija je nastavila kopati i dalje. Za početak su primijetili fotografije na kojima njezin suprug David Jackson već godinama vozi motocikl od pokojnog Millisona, a onda su shvatili da je ubijeni mladić još 2103. godine zatražio od suda zabranu približavanja nakon što ga je Stephanien suprug prebio.

Ipak, mozaik se potpuno složio kada je policija otkrila da je bračni par na dan Millisonova nestanka zapravo bio na ranču, a ne u Denveru gdje inače žive.

- Mislim da je za sve kriva moja supruga. Od početka sam imao osjećaj da je ona ubila brata, a sada sam u to sto posto siguran - prebacio je David krivnju na leđa svoje voljene. I, naravno, pao je na poligrafu...

- Stephanie je znala da je njezina majka izmijenila oporuku i da će odmah naslijediti vrijedni ranč. Lagala je od početka, od prvog dana je znala da je njezin brat mrtav - zaključio je David.

Suđenje za ovaj gnjusan zločin tek se treba zahuktati i mnogi u Americi sa zanimanjem čekaju što će se još otkriti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 13:38