VELIKA POŽRTVOVNOST

MLADA MAJKA (26) DIRNULA SVIJET Odbila kemoterapiju i umrla samo da spasi sinčića kojeg je nosila u utrobi

 Weibo

Televizijska voditeljica iz Kine, 26-godišnja Qiu Yuanyuan, umrla je od raka nakon što je odbila kemoterapiju kako ne bi naudila svom tada još nerođenom djetetu u vlastitoj utrobi. Njezina je odluka dirnula srca mnogih u Kini, ali i šire, piše hongkonški dnevnik South China Morning Post.

Qiu je iz Zhengzhoua, grada u provinciji Henan, a životnu je bitku izgubila u srijedu, točno sto dana nakon što je na svijet donijela potpuno zdravog sinčića Nianniana.

'Nakon vjenčanja, njezina je najveća želja bila dobiti dijete', kazao je udovac Zhang Qixuan. 'Odabrala je spasiti naše dijete, shvatila je da u životu ne može sve biti savršeno. Rekla mi je da ni u jednom trenutku nije požalila zbog svoje odluke', dodao je.

Mlada Qiu vodila je emisije o šahu na lokalnoj televiziji u Zhengzhouu, a da je trudna doznala je u ožujku. No, istovremeno su joj liječnici otkrili maligni tumor u kasnom stadiju tako da joj se život gotovo preko noći srušio.

Odlučila je spasiti dijete i odustati od potencijalno štetne kemoterapije tako da se tumor dalje slobodno širio. U rujnu joj se stanje pogoršalo i u sedmom mjesecu trudnoće rodila je carskim rezom. Niannian je imao samo kilogram i pol, ali je preživio.

Qiu su zatim podvrgnuli operaciji odstranjivanja malignog tumora, ali bilo je prekasno. Premda je 20 dana bila na kemoterapiji, liječnici su joj rekli da su šanse za oporavak izrazito male. Preporučili su joj da prekine terapiju i da se vrati kući sinčiću.

Umrla je u prošlu srijedu navečer, nakon obiteljske proslave 100 dana od Nianniannova rođenja, što je tradicija u mnogim dijelovima Kine. Na proslavi nije bilo njezina supruga, inače novinara na istoj televiziji za koju je i ona radila, jer je bio na reporterskom zadatku izvan grada.

'Yuanyuan je preminula, jedino što sada mogu je pobrinuti se za naše dijete i njezinu obitelj. Nadam se da će svi njoj i našem djetetu uputiti tihi blagoslov i da će se smiješiti životu, baš kao što je to i ona činila', rekao je udovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 08:29