MISLILI DA JE ŠALA

MISTERIJ NESTALOG LEŠA Ožalošćena obitelj na sprovodu shvatila da sahranjuje krivu ženu

Nitko ne zna gdje je završilo tijelo preminule Margaret.
 Facebook

Lisa Kondvar iz američke savezne države Rhode Island pošteno se isplakala kada je krajem studenog doznala da joj je 82-godišnja majka umrla tijekom odmora na prekrasnom karipskom otoku St. Maartenu.

Margaret Porkka preminula je dan nakon prošlogodišnjeg Dana zahvalnosti, a nedugo zatim krenula je prava agonija za njezinu obitelj.

Suprug Peter, koji je s Margaret u braku proveo 60 dugih godina, bio je u potpunoj nevjerici i htio je čim prije vidjeti tijelo svoje žene, no mrtvozornik na St. Maartenu to mu nije dopustio. Umjesto toga, tražio je 7.000 dolara za troškove kako bi leš avionom otpremio za Ameriku.

Kći Lisa preuzela je sve na sebe te je platila traženi iznos, no kada se obitelj uoči sprovoda okupila u New Jerseyju kako bi se oprostili od pokojne Margaret imali su što vidjeti.

Čim je Lisa otvorila lijes, umjesto niže žene plave kose, odnosno svoje majke, vidjela je njoj potpuno nepoznatu visoku brinetu. U lijesu je uočila i torbicu s nakitom koji nije pripadao njezinoj majci.

'Pomislila sam da me netko zeza. Bila sam u potpunom šoku', kaže Lisa za Sky News .

Svi su se na kraju oprostili od nepoznate žene da bi na kraju leš predali policiji.

Gdje je u međuvremenu završila preminula Margaret, nitko ne zna. Postoji vjerojatnost da je na St. Maartenu došlo do zabune jer je istoga dana ondje umrla jedna Kanađanka, slične dobi kao i Margaret. Njezini su posmrtni ostaci do Amerike navodno stigli istim avionom, a dalje su trebali biti otpremljeni prema Ottawi.

Ispostavi li se da je u New Jersey stigla Kanađanka, a da je Margaret završila u Kanadi, velika je vjerojatnost da je leš starice u Ottawi već kremiran.

Na samom St. Maartenu kažu da su o svemu pokrenuli istragu, tijekom koje su zaključili da je do greške došlo čak i prilikom izdavanja smrtovnice za pokojnu Margaret. U dokumentu se ona, naime, vodi kao muškarac.

Slijedi analiza uzoraka DNK kojom bi trebalo biti razjašnjeno gdje je zapravo njezin leš i čije je tijelo stiglo u New Jersey umjesto njezinog.

'Jako me pogodilo što je više nema, a osjećam se još gore jer je nema da je posljednji put zagrlim', kazala je Lisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:23