UHVAĆEN U PRELJUBU

Ministar zdravstva snimljen kako strastveno ljubi pomoćnicu, javnost traži smjenu: ‘Prekršio je mjere koje je sam propisao!‘

The Sun je objavio snimku poljupca između Hancocka i Gine Coladangelo, majke troje djece i supruge vlasnika Oliver Bonasa
Matt Hancock i naslovnica The Suna
 Matt Dunham/Afp/Profimedia

Britanski premijer Boris Johnson pod sve je većim pritiskom da smijeni ministra zdravstva nakon njegova priznanja da je prekršio smjernice o covidu-19 poljubivši jednu svoju suradnicu, u trenutku kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije, zbog čega ga se optužuje da je licemjer.

Naime, nadzorne kamere u uredu Matta Hancocka (42) snimile su ga početkom svibnja kako strastveno ljubi visoko pozicioniranu pomoćnicu Ginu Coladangelo (43), inače milijunašicu, majku troje djece i suprugu Olivera Tressa, vlasnika modnog lanca trgovina Oliver Bonas.

image
Kirsty O‘connor/Pa Images/Profimedia

Hancock, koji je u braku već 15 godina, a sa suprugom Marthom također ima troje djece, bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Nakon što je list The Sun objavio kontroverznu snimku, Hancock se u petak ispričao javnosti.

- Prihvaćam da sam prekršio smjernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima. Razočarao sam ljude i jako mi je žao - rekao je.

image
Gina Coladangelo i Matt Hancock
Justin Ng/Avalon/Profimedia
image
Matt Hancock i Gina Coladangelo
Tolga Akmen

Johnson je u petak rekao da je stvar time riješena. No vodeći britanski listovi, koji svi pišu o tome na naslovnicama, ocjenjuju da je Hancock izgubio sav moralni autoritet i traže da ode s vlasti.

O slučaju je pokrenuta i istraga kojoj je cilj otkriti kako je snimka s nadzorne kamere procurila u medije.

Hancockova supruga Martha upitana o glasinama da ga je izbacila iz obiteljskog doma, odbila je komentirati slučaj.

image
Martha Hancock
Victoria Jones/Pa Images/Profimedia

Slučaj podsjeća na prošlogodišnji incident kada je Johnsonov tadašnji najviši savjetnik, Dominic Cummings, također prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bijes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

image
Kirsty O‘connor/Pa Images/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:22