ZEMUNSKI KLAN NA SUDU

Milenković: Vidio sam da ste ubijali, mučili i klali ljude! Kalinić: Da ostanemo dvije minute sami, ne bi tako pričao

Milenković tvrdi kako je Kalinić bio odstupnica atentatorima na Đinđića

- Vidio sam da ste ubijali, mučili i klali ljude - poručio je svjedok suradnik Dejan Milenković Bagzi optuženom Sretku Kaliniću na ponovljenom suđenju njemu i Milošu Simoviću za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića, piše Blic .

Milenković je pred sudom tvrdio kako je Kalinić sudjelovao u ubojstvu premijera tako što je bio zadužen za pružanje podrške atentatorima u slučaju da netko na njih zapuca, a također i da je bio umješan u pokušaj ubojstva premijera kod ' Limesa'.

- Da ostanemo dvije minute sami, ne bi tako pričao, vjeruj mi - odgovorio je Kalinić Milenkoviću, koji je uvjeren da bi ga optuženi, samo da je mogao, ubio dok je imao priliku.

Sud je odlučio da se Kalinić i Milenković suoče zbog suprotnih tvrdnji. Milenković je ostao pri svojim tvrdnjama, a Kalinić ga je optužio za laž.

Kalinić, koji je za vrijeme svoje kriminalne karijere zaradio nadimak 'Zver', tvrdi kako nije sudjelovao u ubojstvu premijera, što Milenković pobija svojim svjedočenjem.

- Ja ostajem, suče, pri svemu što sam rekao - bio je uporan Milenković.

Dan ranije, u svjedočenju zatvorenom za javnost pred sudom je govorio Miladin Suvajdžić Đura Mutavi, koji je potvrdio kako je Kalinić imao zadatak čuvati odstupnicu atentatorima na Đinđića.

Miloš Simović je odbio svoje pravo da ispituje svjedoke, tvrdeći kako će to samo biti 'jedna predstava'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 05:25