OPET KRVOPROLIĆE

Meksiko: Pobili devet ljudi u zatvoru

 AFP

IGUALA - Devet osoba je poginulo u petak ujutro u zatvoru u meksičkoj državi Guerreru kada je skupina naoružanih osoba uspjela ući onamo izdajući se za policajce, priopćilo je ministarstvo pravosuđa te države na jugu Meksika.

Naoružane osobe su usred noći zbunile čuvare na glavnom ulazu zatvora Tuxpan u Iguami, gradu 191 km jugozapadno od meksičke prijestolnice, izdajući se za policajce koji su pratili zatvorenika, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

Kada su ušli u zatvorski krug, zapucali su na zatvorenike i na čuvare koji su bili na tornju. U pucnjavi je poginulo devet ljudi, među kojima pet od šest napadača i četiri zatvorenika a dvojica zatvorenika su ranjena.

Vlasti nisu navele druge pojedinosti. U petak su oko zatvora postavile sigurnosni kordon.

Država Guerrero u kojoj je i ljetovalište Acapulco, jedna je od meksičkih država koje su najviše zahvaćene organiziranim kriminalom. Velike površine u toj državi su zasađene marihuanom i važna je ruta u tranzitu droge u druge dijelove zemlje.

Od siječnja prošle godine građani organiziraju sve veći broj naoružanih skupina za samoobranu kako bi nadomjestili nedostatak sigurnosnih snaga u borbi s iznudama i otmicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 14:15