LOŠE ISKUSTVO

Mediteranski raj ili prevara? ‘Smrdi, promet horor, a znate li koliko sam platila tanjur tjestenine?‘

Iako je Isabella obalu Amalfija opisala kao ‘jedno od najljepših mjesta na kojima je ona ikada bila‘, ružna iskustva su to zasjenila

Amalfi 

 /Tiktok/profimedia

Jedna turistkinja iz Australije na društvenim je mrežama objavila svoju iskrenu recenziju Amalfi obale u Italiji rekavši da to popularno turističko odredište ‘nije za one sa slabim srcem‘.

Isabella Highfield iz Sydneyja je sa svojim partnerom početkom kolovoza posjetila talijanski gradić za kojeg svi tvrde da ga se mora vidjeti, no razočarali su se.

Iako je Isabella obalu Amalfija opisala kao ‘jedno od najljepših mjesta na kojima je ona ikada bila‘, ružna iskustva su to zasjenila.

Pokušaji da uđe u prepune autobuse bili su joj grozni. Restorani su za zdjelicu tjestenine naplaćivali puno previše, a bilo joj je mučno i od tjelesnih mirisa u gužvama. Zbog takvih je iskustava željela otići kući što prije.

Svoje iskustvo je Isabella detaljno opisala u videu na TikToku, koji je sada pregledan više od 70.000 puta.

- Počet ću od našeg dolaska ovdje. Odsjeli smo u gradiću Minori koji se nalazi preko puta Amalfija. U kojem god gradu na obali Amalfija da odsjednete, najprije morate doći do Salerna, gdje je glavna željeznička stanica, opisala je Isabella.

Njoj i partneru je trebalo pet sati kako bi vlakom došli iz Rima do Salerna, preko Napulja. To je opisala kao gnjavažu. No vožnju autobusom do hotela opisala je kao ‘najstrašnije iskustvo cijelog putovanja‘.

- Morali smo stići na autobus za Minori, a to je trajalo više od sat vremena. Nikad u životu nisam doživjela ništa slično ovome. Govorim o jednosmjernoj ulici u koju su nekako uspjeli staviti tri, četiri trake za automobile. Autobusi voze 100 na sat, kaže Isabella i tvrdi da joj se činilo kao da su dva autobusa koji voze u suprotnim smjerovima bili samo nekoliko milimetara udaljeni jedan od drugog.

- To je ludo, a vozači samo trube. Iskreno sam mislila da ću umrijeti. Da ne spominjem i druge vozače ili motocikliste, ili pješake koji hodaju uz rub ceste.

Dodaje da je u Amalfiju bila strašna gužva zbog velikog broja turista, a mnogo njih ‘ne zna što je to dezodorans‘, tvrdi Isabella dodajući da su mirisi bili grozni.

- Ako vam ne bude zlo od autobusa, bit će vam od smrada, kaže.

Također tvrdi da autobusi ni trajekti ne stižu na vrijeme po voznom redu, a linije za trajekt su, kaže, neorganizirane.

- Trebali smo se ukrcati na trajekt od Amalfija do Positana. Postoji samo jedna linija, a stotine i stotine ljudi čeka u redu za puno različitih trajekata.

Isabella smatra i da su cijene previsoke u Amalfiju.

Hranu je ocijenila prosječnom, ali skupom, u usporedbi s drugim dijelovima Italije.

- U nekim restoranima naplaćuju 36 dolara za tanjur tjestenine. Pa to je j***no brašno i voda!, ljutita je turistica iz Australije.

Mišljenja o njezinom videu su podijeljena. Neki su u komentarima rekli da se slažu s njom.

- Moja je sestra mrzila svoje putovanje u Amalfi! Rekla je da je putovanje autobusom do tamo bilo najstrašnije iskustvo u životu, napisala je jedna komentatorica.

- Slažem se da su cijene previsoke.

- Bili smo tamo prošli tjedan i imali gotovo isto iskustvo, napisali su joj neki istomišljenici.

Drugi pak smatraju da je Isabella pretjerala.

- Epska dramatizacija, napisao je jedan komentator.

- Vožnja vlakom od Rima do Salerna inače traje sat i pol. Logično, najjeftiniji vlak vozi četiri sata.

- Problem je u tome što mnogi pokušavaju putovati bez informacija o mjestu koje posjećuju, napisao je jedan korisnik TikToka koji je pogledao Isabellin video, a s njim su se mnogi složili rekavši da je potrebno istražiti o destinaciji na koju se putuje, prenosi Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:04