DOSTA NEZGODNO

Mediji bruje kako je Brigitte Macron ozbiljno prekršila protokol, Camilli je bilo neugodno, obje su pognule glavu...

Nakon polaganja vijenaca, Brigitte Macron u četvrtak je posegnula za Camillinom rukom, no kraljica joj nije uzvratila gestu

Kraljica Camilla i Brigitte Macron 

 Ludovic Marin/AFP

Pogreške se događaju svima, pa i prvim damama, ali nikad nije poželjno da se one dese baš ako ste u društvu nekoga iz kraljevske obitelji.

No Brigitte Macron, supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, ozbiljno je zeznula kad je tijekom komemoracije u Francuskoj, na kojoj se obilježavala 80. godišnjica Dana D, tj. iskrcavanja saveznika u Normandiji, pokušala držati za ruku ni manje ni više nego britansku kraljicu Camillu. Time je prekršila kraljevski protokol.

Nakon polaganja vijenaca na spomeniku, Brigitte je u četvrtak posegnula za Camillinom rukom, no kraljica joj nije uzvratila gestu, što je dovelo do neugodnosti koju su, naravno, zabilježile i kamere. Kao što se vidi na snimci, obje gospođe u tišini su samo pognule glave prije nego što su se vratile svojim supruzima.

S druge strane, kralj Charles na komemoraciji je imao ležerniji pristup bontonu. On je, naime, Brigitte pozdravio poljupcem u ruku, piše NBC Boston.

Iako zapravo ne postoje obavezni kodeksi ponašanja za susret s članovima britanske kraljevske obitelji, "tradicionalnim oblicima" pozdrava smatraju se rukovanje te naklon za muškarce i tzv. mali naklon za žene.

image

Kraljica Camilla, kralj Charles, Emmanuel i Brigitte Macron

Ludovic Marin/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 09:46