MASAKR U RIBNIKARU

Majka ubijenog dječaka rasplakala i suca i sve u dvorani: ‘Znate li u čemu sam ga pokopala? To je stanje ludila...‘

Kako je navela, teško su joj pali hladnokrvnost osumnjičenog Koste K. i njegovih roditelja

Kosta K., cvijeće ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar

 Screenshot, Cropix

Na Višem sudu u Beogradu svjedočili su roditelji ubijenog dječaka A. Č. (13) koji je išao u razred s Kostom K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", usmrtivši osmero učenika i zaštitara. Kako piše Kurir, svjedočenje je bilo jako potresno, a sudac te ostali nazočni u sudnici su se rasplakali.

Suzana Stanković Čikić, majka ubijenog dječaka, detaljno je opisala njihov život prije krvavog 3. svibnja, ali i nakon velikog gubitka. - On je bio naše jedino dijete, kada se rodio donio je veliku radost u naš dom.

Kako je ispričala na suđenju, 3. svibnja krenuli su zajedno u školu - ona, suprug i sin. Andriju su ostavili isred škole, a ona i suprug su otišli na posao, a tek što je kročila u ordinaciju u kojoj radi, nazvao ju je suprug i pitao: "Jesi li vidjela šta je bilo u "Ribnikaru", bila je neka pucnjava..."

- Kada smo suprug i ja ušli u taksi koji nas je odvezao do bolnice u Tiršovoj, da vidimo je li nam tamo dijete, što je s njim, nazvali su nas roditelji jedne od ubijenih devojčica, koji su nam rekli: "Ostali smo bez naše kćerke, dođite u policijsku stanicu Vračar." Znate, tada ste u stanju šoka, tresete se, a onda na radiju čujete vijesti. Tražim od taksista da pojača, a vijesti su glasile: "Osmero djece i čuvar su ubijeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" i, znate, svijet je stao - rekla je i dodala:

- Na policiji su nam rekli da nam je dijete ubijeno, ali znate kako je... vi se i dalje nadate da je živo, jer nemate potvrdu, niste ga vidjeli mrtvog. Znate, kupujemo mu stvari, omiljene tenisice i ja mu te stvari pripremam, peglam... da bih ga sahranila, a kao da ga spremam za ekskurziju. To je stanje ludila.

Kako je navela, teško su joj pali hladnokrvnost osumnjičenog i njegovih roditelja. Podsjetimo, današnje ročište se odnosilo na parnični postupak koji je uslijedio nakon prijave 27 članova obitelji ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su podnijeli tužbu protiv dječaka ubojice, njegovog oca, majke i protiv škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:42