EMOTIVNO OBRAĆANJE

Majka bebe koju je ubila okrutna medicinska sestra: ‘Više nikad nećeš raditi dvije stvari!‘

Medicinska sestra koja je ubila čak sedam beba imala je 26 godina kada je izvadila cijev za disanje bebi K u prvim satima njezina života

Lucy Letby

 Screenshot/

Majka jedne od žrtava medicinske sestre Lucy Letby, koja je u Velikoj Britaniji ubila sedam beba, rekla je toj ubojici djece da nikad više neće povrijediti niti jedno drugo dijete, niti uživati u radosti koju djeca pružaju jer joj je danas uručena doživotna presuda.

Letby je jutros osuđena za pokušaj ubojstva nakon što je tijekom noćne smjene na neonatološkom odjelu u veljači 2016. u bolnici Countess of Chester namjerno izvadila cijev za disanje bebi K. Beba je bila toliko malena da je stala u ubojičin otvoreni dlan.

Sudac je od Letby danas zatražio dolazak na sud kako bi joj se pročitala presuda, nakon što se na prethodnom čitanju presude u kolovozu prošle godine nije pojavila.

- Beba K nije ovdje, nikada neće biti. Mi nikada nećemo imati nešto što bi nam dalo mir ili osjećaj završenosti, osjećaj da smo potpuna obitelj. No ti, Lucy Letby, nikada nećeš povrijediti drugo dijete ili imati privilegiju i radost koju djeca pružaju. Naše vrijeme i trud koji ste upijali tijekom godina danas prestaje i naš će fokus ostati na našoj prekrasnoj djeci i izgradnji ljubavlju ispunjenog života, poručila joj je majka bebe K, prenosi Daily mail.

Ova medicinska sestra koja je ubila čak sedam beba imala je 26 godina kada je izvadila cijev za disanje bebi K u prvim satima njezina života. U idućim je satima pokušala još dva puta.

Bebina je majka dodala da se njihov svijet raspao i zauvijek promijenio kada je beba, nedonošče, umrla tri dana kasnije.

Kada su je odvodili s optuženičke klupe nakon što joj je uručena 15. doživotna kazna, Letby je rekla da je nevina. Ona već služi 14 doživotnih kazni za ubojstva sedam beba i pokušaj ubojstva šest drugih, uz dva pokušaja ubojstva jednog djeteta.

- Bio je to još jedan šokantan čin proračunate, bešćutne okrutnosti. Tijekom ovog suđenja hladnokrvno ste poricali bilo kakvu odgovornost za bilo kakve prijestupe i pokušavali pripisati nedjela drugima. Ne pokazujete kajanje, rekao joj je sudac.

image

Suđenje Lucy Letby

Pa Images/alamy/alamy/profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Majka bebe K je otkrila da joj je bio strašan šok kada ih je policija pozvala godinu dana nakon smrti njihove bebe i rekla da je sve pod istragom.

- Bili smo u potpunom šoku jer je prema onome čega se sjećamo moja briga i briga o djetetu K dok je bila u bolnici bila vrhunska i to u najkritičnijem i najpotrebnijem trenutku. To da bi itko mogao pomisliti ili pokušati da je svjesno povrijedi bilo je nezamislivo. Bila je bespomoćna, ispričala je majka.

- Jednog ćemo dana morati posjesti našu djecu i objasniti im što se dogodilo njihovoj velikoj sestri. Kako nastaviti imati pozitivno sjećanje na bebu K, kao stariju sestru, a ne ružno sjećanje povezano s ovom nezamislivom noćnom morom? Pobrinut ćemo se da dijete K smatraju svojom starijom sestrom, o kojoj se zauvijek govori i nikada ne zaboravlja u našoj obitelji, dodala je majka pa nastavila:

- Ona nije tu i nikada neće biti. Nikada nećemo imati ono što bi nam dalo mir ili osjećaj da smo potpuna obitelj.

Današnje izricanje presude dolazi nakon što je porotnicima na Krunskom sudu u Manchesteru trebalo samo tri i pol sata da donesu jednoglasnu presudu u utorak na kraju 13-dnevnog ponovljenog suđenja po jednoj točki optužnice za pokušaj ubojstva.

Ubojica nije pokazivala nikakve emocije za vrijeme izricanja presude. Otac bebe K držao je glavu rukama dok su ostali rođaci plakali na galeriji za javnost.

Letby sada ima 34 godine i zanijekala je posljednju optužbu te još uvijek tvrdi da je nevina za zločine za koje je ranije proglašena krivom. Ustraje na tome da nikada nije ozlijedila niti jednu bebu o kojoj se brinula.

- Tijekom proteklih 7-8 godina dvaput smo morali proći dugo, mučno i emocionalno putovanje, od gubitka našeg novorođenčeta i tugovanja, do toga da nam je godinama kasnije rečeno da bi njezina smrt mogla biti sumnjiva. Ništa nas nije moglo za to pripremiti. Danas je pravda zadovoljena i medicinska sestra koja se trebala brinuti o našoj kćeri proglašena je krivom, ali to neće ukloniti iznimnu bol, bijes i tugu koju smo svi morali iskusiti.

Također nam to ne daje objašnjenje zašto su se ti zločini dogodili. Slomljenog smo srca, ljuti i osjećamo se otupjelima. Možda nikada nećemo saznati zašto se to dogodilo, rekla je shrvana obitelj.

Podsjetimo, djevojčica je rođena prerano, u 25. tjednu trudnoće i bila je teška samo 692 grama. Oko 90 minuta nakon rođenja, Letby joj je izvadila cijev za disanje kroz koju su je ventilirali kisikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:03