KRALJEVSKO VJENČANJE

London: Policija uhitila 18 osoba tijekom vjenčanja zbog manjih izgreda

Najozbiljniji prekršaj bio je onaj kad su malim giljotinama prosvjednici željeli odsjeći glave lutkama s likom kraljevske obitelji
Heavy security is seen on the Mall ahead of the wedding of Britain's Prince William and Kate Middleton in London on April 29, 2011. AFP PHOTO/ POOL/ PAUL HACKETT
 AFP

Tijekom kraljevskog vjenčanja princa Williama i Kate Middleton , policija je uhitila 18 osoba, ali nitko od njih nije prijetio sigurnosti već su učinili manje prekršaje.

Cijeli veliki događaj osiguravalo je pet tisuća policajaca i mogu se pohvaliti kako propusta nije bilo. Što se uhićenih tiče, u rukama su organa reda završili jer su bili pijani, počinili su manje krađe ili su bili vulgarni na način da su dobacivali ženama ili ih dirali protiv njihove volje.

No neki su uhićeni i jer su željeli giljotinom odrezati glave lutkama s likom princa Williama, Kate Middleton i ostatka kraljevske obitelji. Za slučaj težih prekršaja i mogućih terorističkih napada brinulo je tisuću vojnika, specijalci s psima i helikopteri koji su neprestano oblijetali grad.

S velikom su pozornošću svi djelatnici osiguranja vjenčanja pratili prosvjed protumonarhističkih skupina, ali kako se skupilo svega pedesetak osoba prijetnje nije bilo, kao niti ikakvih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:48