ZAR OPET?

‘Ljudi, vi ne shvaćate da je Vučićev život ugrožen! I tako će ostati sve dok je taj čovjek na slobodi‘

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije tvrdi da je Aleksandar Vučić ‘jedini ozbiljan, odlučan borac protiv mafije i organiziranog kriminala‘

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

 Instagram/aleksandar Vučić/

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić "jedini ozbiljan, odlučan borac protiv mafije i organiziranog kriminala" te da mu je život ugrožen dok je god šef kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, piše N1 Televizija.

"Vučić je ne samo brana da ovom zemljom i regijom zavlada organizirani kriminal i mafija, već je garancija sigurnosti i stabilnosti Srbije", rekla je Brnabić na televizijskoj postaji Happy, komentirajući transkript razgovora Zvicera i njegovog suradnika iz crnogorske policije Ljuba Milovića, koji su objavili crnogorski mediji, a u kojem se prijeti Vučiću.

Ona je rekla da Zvicer, koji je na slobodi, "predstavlja najozbiljniju prijetnju po život predsjednika Aleksandra Vučića".

Brnabić je navela da je Zvicer rekao da će "medijski udariti" Vučića i dodala da te "medijske udarce možemo da vidimo non-stop".

"To su kontinuirani medijski udarci i napadi na Vučića i njegovu obitelj, to je kontinuirana dehumanizacija o kojoj mi pričamo i pokušavamo pričati svih ovih godina, a vi sada vidite dokaz kroz ovu prepisku da je to i bio plan“, rekla je Ana Brnabić.

Prema njezinim riječima, to uvijek ide "preko onih koji su nekako navezani na neke zapadne fondove, koji su zaštićeni kao istraživački novinari i mediji".

Dodala je da se informacije, čije su izvor odvjetnici osumnjičenih kriminalaca, puštaju kroz njihove istraživačke medije, a zatim se šire i kroz Narodnu skupštinu Republike Srbije preko poslanika opozicije, piše N1 Televizija.

"Koga to ne zabrinjava i tko želi i od tih medija i te opozicije da sudjeluje u tome, svjesno ili nesvjesno treba se zapitati što radi dok ne bude bilo kasno zato što smo mi već jednom u Srbiji imali ubojstvo tada predsjednika Vlade“, rekla je Ana Brnabić.

Brnabić je rekla i da stječe utisak da javnost nije svjesna koliko je Vučićev život ugrožen.

Vučić je "jedina brana toj mafiji, a oni ga udaraju preko medija".

"Oni imaju svoje medijske ispostave koje neke svjesno, neke nesvjesno, neki političari svjesno, neki nesvjesno, ali svi rade isti posao i svi su na istom zadatku“, rekla je ona.

Navodeći da najoštrije osuđuje svaki vid nasilja nad bilo kim, a posebno prema prosvjetnim radnicima, Brnabić je istakla da je potrebno da se društvo okupi i da je to jedna od onih stvari u kojima ne bi smjelo biti ni političkih razlika, ni obračuna.

"Kada god iskoristite, a nažalost, naša opozicija to obilato koristi, tako nešto za političke obračune vi onda umanjujete to nasilje, vi ga relativizirate i praktično relativizirate odgovornost samih nasilnika zato što kažete pa nisu baš oni krivi“, rekla je Ana Brnabić.

Ana Brnabić je optužila opoziciju da su nasilnici i da im je jedina politika nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 13:02