ŠOKANTNA ISPOVIJEST

KRVOŽEDNI DILERI JELI DJECU 'Došao je i okupljenima naredio: Danas ćemo pojesti nečije srce'

 Wikipedia

MEXICO CITY - Zloglasni meksički narkokarteli svoje nove članove navodno tjeraju na kanibalski ritual inicijacije. Tvrde to policijski istražitelji koji pokušavaju razbiti veliki lanac šverca ljudskim organima, na čijem je čelu narkokartel Vitezovi templari.

Vođa tog kartela Nazario Moreno, koji je nedavno u jednom okršaju s policijom izgubio život, navodno je osobno izdao naredbu prema kojoj bi svi novopridošli članovi njegove organizacije odanost kartelu trebali dokazati konzumiranjem nekog ljudskog organa.

'Na ceremoniji inicijacije koristili su organe, u ovome slučaju srcem, i prisiljavali su ljude da ih jedu', izjavio je posebni izaslanik savezne meksičke vlade u državi Michoacan Alfredo Castillo. On tvrdi da je za ovo čuo tijekom ispitivanja nekolicine uhićenih članova kartela.

'Imamo izjave ljudi koji kažu da su bili prisutni kada je Nazario Moreno El Chayo došao i ostalima rekao: Danas ćemo pojesti nečije srce', navodi Castillo i dodaje da je većina organa potekla od djece iz Michoacana, koja su bila oteta kako bi se njihovi organi prodavali na ilegalnom tržištu.

Morena su, inače, zvali 'El Mas Loco', što u prijevodu znači 'Najluđi' i bio je jedan od najozloglašenijih narkokriminalaca u Meksiku. Meksičke su vlasti prije četiri godine slavodobitno objavile da je ubijen u razmjeni vatre s policijom, no tijelo nikada nije pronađeno, a ubrzo se ispostavilo da je taj okršaj ipak preživio. Početkom ožujka objavljeno je da je Moreno ovaj put definitivno i sasvim sigurno ubijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:20