UŽAS U PEŠAVARU

KRVAVO JUTRO U PAKISTANU Najmanje 31 osoba poginula od bombe ispred policijske postaje

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad
People gather after a bomb targeting Shiite Muslims exploded in busy market in Hazara town, an area dominated by Shiites on the outskirts of Quetta, on February 16, 2013. The bomb killed 63 people including women and children and wounded 180 in Pakistan's insurgency-hit southwest, police and officials said. AFP PHOTO/STR
 AFP

PEŠAVAR - Najmanje 31 osoba je poginula a 70 ih je ranjeno u eksploziji bombe u nedjelju u Pešavaru, gradu na sjeverozapadu Pakistana, objavila je policija.

Eksplozija se dogodila ispred policijske postaje a u blizini su i brojne trgovine. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

EKSPLODIRAO AUTOBUS S DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA Bombaškim napadom u Pakistanu pobijeno 16 ljudi

Prošle je nedjelje u napadu talibana na anglikansku crkvu u Pešavaru poginulo više od 80 osoba. Talibani odbacuju pakistanski ustav i pozivaju na punu uspostavu islamskih zakona i rat s Indijom.

Pakistanski premijer Nawaz Sharif trebao bi se u nedjelju sastati s indijskim kolegom Manmohanom Singhom koji je u subotu rekao da se teritorij Pakistana i područja pod njegovom kontrolom ne bi smjeli koristiti za pomaganje i podržavanje terorizma usmjerenog prema Indiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 22:00