VRUĆE U BiH

‘Komšić svojim skandaloznim izjavama traži opravdanje za teror Hamasa nad civilima u Izraelu‘

Pojasnio je HDZ BiH da su Hrvati u posljednjem ratu u središnjoj Bosni bili izloženi teroru sličnih terorističkih organizacija poput Hamasa

Dragan Čović

 Vanesa Pandzic/Cropix

HDZ Bosne i Hercegovine osudio je istup predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića zbog relativiziranja Hamasovih zločina u Izraelu navodeći da su i Hrvati u posljednjem ratu u središnjoj Bosni osjetili sličan teror od skupina sličnih ovoj terorističkoj organizaciji.

Iz vodeće hrvatske stranke su reagirali nakon što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić u više navrata napao predsjedateljicu Vijeća ministara BiH Borjanu Krišto, te uputio iznimno uvredljive poruke izraelskoj veleposlanici u BiH Galit Peleg zbog stajališta o terorističkom napadu Hamasa na Izrael. Komšić je rekao kako je napad Hamasa potrebno staviti ‘u kontekst‘, čime je, smatra HDZ BiH, relativizirao njihove zločine.

"Svojim skandaloznim izjavama u kojima traži opravdanje za teror Hamasa nad civilima u Izraelu, koristeći govor mržnje uz vrijeđanje veleposlanice Izraela u BiH Galit Peleg, koja ga je upozorila na neprimjerenost njegovih stajališta, Komšić pravi nesagledivu štetu Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju.

Pojasnili su kako se Komšić svojim istupima stavlja na stranu onih koji "terorom nad nevinim žrtvama pokušavaju ostvariti političke ciljeve".

Pojasnili su kako su Hrvati u posljednjem ratu u središnjoj Bosni bili izloženi teroru sličnih terorističkih organizacija poput Hamasa.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nazvao je veleposlanicu Izraela "izmanipuliranom budalom", nakon što ga je ona kritizirala zbog toga što je pozvao da se teroristički napadi Hamasa na židovsku državu "promatraju u kontekstu". Nakon uvreda, veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg zahvalila mu se na takvom odnosu, te kazala kako to ne mijenja činjenice.

"Čula sam da mi je odgovorio da sam budala i da sam izmanipulirana. Hvala mu na tome, ali ja znam da nisam budala niti sam izmanipulirana", kazala je Peleg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:07