SMIJENJENA

KOBNA 'POGREŠKA' SUTKINJE Oslobodila djevojke koje se sumnjiče da su poticale prosvjede protiv Putina pa u javnost procurile njene golišave slike

 
 Twitter

Sutkinja Irina Davejeva koja je u kolovozu 2018. godine donijela odluku o ublažavanju nadzora nad Anom Pavlikovom (18) i Marijom Dubovik (19), tinejdžericama iz slučaja “New Greatness” smijenjena je s dužnosti.

Djevojkama se sudi kao pripadnicama ekstremističke skupine “Novoe Velichie” zbog planiranja revolucionarnih pobuna protiv vlasti, a na teret im se stavlja i treniranje korištenja oružja s ciljem rušenja Kremlja.

Smijenjena sutkinja Davejeva dvjema je mladim ženama koje su suočenim s teškim optužbama, bila odredila kućni pritvor zbog narušenog zdravlja.

Odobrila je zahtjev obrane koja je zatražila taj potez nakon što se zdravlje dviju djevojaka pogoršalo, a navode se zdravstveni problem poput napadaja panike, pojave tumora i pogoršanja vida kod optuženica.

Nakon pritisaka i sve napetijih odnosa s nadređenima uslijedio je skandal sa sutkinjom u glavnoj ulozi.

Naime, online se pojavila njena fotografija u toplesu. Premda je snimljena još 2016. godine kad Davejeva nije bila sutkinja, te nikada nigdje nije bilo objavljena, nameće se zaključak kako je njen iPhone 10 bio hakiran, a fotografija izvađena te plasirana na internet.

Premda je u javnost plasirana informacija kako je sutkinja Davejeva zbog toga na vlastiti zahtjev u ožujku sama odstupila s dužnosti, portal znak.com javlja kako doznaju da su sutkinju na umirovljenje prisilili predsjednici okružnog suda.

Korisnici društvenih medija većinom se slažu kako je Devajeva žrtva urote jer se do inkriminirajućih fotografija došlo hakiranjem, pitaju se što je s pravom na privatnost, a moglo se pročitati i kako staro sovjetsko licemjerje nikad nije ni nestalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:22