SULUDE FOTOGRAFIJE

Kim Jong Un u bijelom sakou sa slamnatim šeširom osobno ‘vodi‘ nuklearne vježbe: ‘Ovo je upozorenje neprijateljima‘

Agencija je vježbe nazvala odgovorom na zajedničke američko-južnokorejske vježbe u regiji
 Str/Afp

Sjevernokorejska lansiranja raketa posljednjih tjedana predstavljaju nuklearne taktičke vježbe koje je osobno nadgledao vođa Kim Jong Un, objavila je u ponedjeljak sjevernokorejska službena agencija KCNA.

Sjeverna Koreja ispalila je dva balistička projektila u more noću na nedjelju po lokalnom vremenu, što je bilo sedmo takvo lansiranje u dva tjedna.

image
Str/Afp
image
Str/Afp
image
Str/Afp
image
Str/Afp

Kim je nadgledao i vodio obuku jedinice za taktičke nuklearne operacije zemlje od 25. rujna do 9. listopada, izvijestila je agencija KCNA.

Vojne postrojbe zadužene za korištenje taktičnog nuklearnog oružja "organizirale su vojne vježbe od 25. rujna do 9. listopada kako bi provjerile i procijenile kapacitete nuklearnog odvraćanja i nuklearnog protunapada zemlje što predstavlja ozbiljno upozorenje neprijateljima", naglasila je KCNA.

image
Str/Afp
image
Str/Afp
image
Str/Afp

Agencija je vježbe nazvala odgovorom na zajedničke američko-južnokorejske vježbe u regiji, koje "dodatno jačaju tenzije u regiji istovremeno otvoreno predstavljajući vojnu prijetnju" za Sjevernu Koreju.

Sedam raketnih lansiranja koje je provela Sjeverna Koreja tijekom posljednja dva tjedna bile su vježbe koje su simulirale pravi rat, dodala je KCNA.

"Kim Jong Un... vodio je vojne vježbe na terenu", precizirala je državna agencija.

image
Str/Afp
image
Str/Afp
image
Str/Afp

Dok su pregovori o sjevernokorejskom razoružanju već dulje u slijepoj ulici, Pjongjang je od početka godine povećao broj vježbi, a prošli je tjedan lansirao balističku raketu iznad Japana, prvu takvu u pet godina.

Brojni stručnjaci i dužnosnici ocjenjuju da je Sjeverna Koreja završila pripreme za novi nuklearni test, koji bi bio sedmi u njezinoj povijesti i prvi od 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:19