NA DRŽAVNOJ TV

Kim Jong-un napokon pokazao tajnu kćer? ‘Odali‘ je raspuštena kosa, bijele čarape i nježni dodiri s majkom

Djevojčica, identificirana kao Kim Ju-ae, pojavila se na pozornici tijekom proslave Nacionalnoga dana Sjeverne Koreje

Kim Jong-un

 KCNA VIA KNS/AFP

Kineski stručnjaci vjeruju kako je tajna kći sjevernokorejskoga vođe Kim Jong-una prvi put viđena na javnom, nacionalnom događaju. Djevojčica, identificirana kao Kim Ju-ae, pojavila se na pozornici tijekom proslave Nacionalnoga dana Sjeverne Koreje koji se obilježavao ranije ovoga mjeseca.

Prema pisanju Daily Maila, s nekolicinom druge djece izvela je pjesmu za Kim Jong-una i njegovu suprugu te svoju majku Ri Sol-ju.

- Očito je kako je kamera bila fokusirana isključivo na tu djevojčicu. Ističe se i njezin izgled - naime, ona je bila jedina koja je imala raspuštenu kosu i jedina koja je nosila bijele čarape. Još nešto je zanimljivo - Ri Sol-ju je nježno stavila ruku na leđa baš te djevojčice, vidi se i kako razgovara s njom, prekidajući je tek kad je drugu djevojčicu trebala maknuti s muževa puta. Osim toga, bila je puno smirenija kad su se druga djeca okupila oko Kim Jong-una, čak je jednu djevojčicu zgrabila za ruku kako bi je spriječila da se previše približi velikome vođi - napisao je na jednome blogu analitičar pod pseudonimom Samhero.

Drugi su također primijetili kako je spomenuta djevojčica nastupila samo jednom - i to baš kad je ondje bio prisutan sjevernokorejski vođa - sljedećega dana nije je bilo na proslavi, kao ni Kim Jong-una.

Michael Madden, stručnjak za sjevernokorejsku elitu, kaže kako je Kimova kći slične dobi kao djevojčica koju spominju njegovi kineski kolege.

- Ona ima oko deset godina. Podsjetimo i kako se supruga Ri Sol-ju više puta pojavljivala na državnoj televiziji u ulozi pjevačice, ponekad i solistice na koncertima prije nego što je u srpnju 2012. identificirana kao dio Kimove obitelji - rekao je pa upozorio kako bi ovakvo izlaganje kćeri u javnost moglo predstavljati ogroman rizik za sjevernokorejskoga vođu.

- Kad je Kim Jong-un bio dijete i tinejdžer, držali su ga podalje od svih. Čak niti sjevernokorejska elita nije mogla komunicirati s njim bez odobrenja njegova oca. Uvijek postoji velika bojazan od otimanja ili ozljeđivanja djece kako bi se stekla moć nad vođom. To se odnosilo na Kim Jong-una dok je odrastao, a moglo bi se vrlo lako primijeniti i na njegovu vlastitu djecu - izjavio je Michael Madden.

Pretpostavlja se kako Kim Jong-un ima troje djece, dvije kćeri i jednoga sina. Postojanje djevojčice Kim Ju-ae potvrdio je slavni bivši košarkaš Dennis Rodman, koji je sjevernokorejskoga vođu posjetio 2013., no o drugoj djeci nema provjerenih informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:09