OPASNI NEMAR

Katastrofalan propust u američkim zračnim lukama: Kako je napunjeni pištolj prošao sigurnosnu provjeru?

Ranije ovog mjeseca na JFK-u je uhićena osoba s brončanim bokserom, pištoljem za omamljivanje, bodežom i mačem u prtljazi
 Thinkstock

Napunjeni pištolj kalibra .38 otkriven je u prtljazi u Internacionalnoj zračnoj luci u Los Angelesu, nakon što je prtljaga prošla sigurnosnu provjeru, piše Los Angeles Times.

Neprijavljeni pištolj otkrili su zaposlenici zračne luke na rampi za prtljagu nakon što je oružje slučajno ispalo iz nezatvorenog pretinca na torbi. Torba i njezin opasni sadržaj putovali su prema Portlandu. Losanđeleska policija ispitala je vlasnika torbe, prije nego li mu je dopušten ukrcaj na avion za Portland. Pištolj je predan vlastima.











No ispitani putnik tvrdi kako je iz Portlanda doletio u L.A. prije tri dana, s prijavljenim pištoljem.

Glasnogovornica Transportne sigurnosne agencije (TSA) Lorie Dankers izjavila je za L.A. Times kako je sporna torba prošla provjeru na eksplozive, i da su "TSA-ini detektori za vatreno oružje namijenjeni ručnoj prtljazi zatajili, ali da nije odgovornost agencije detektirati oružje u otprije provjerenoj prtljazi."

Na web-stranicama, i agencije TSA i Alaska Airlinesa (u čijem je vlasništvu zrakoplov), stoji da se vatreno oružje mora prenositi u čvrstoj prtljazi, te da se mora prijaviti prilikom prijave za let.

Nije poznato je li putnik iz Portlanda prijavio oružje prije prvog leta.

Naravno, ovo nije prvi slučaj u SAD-u da je zabranjeni predmet prošao sigurnosnu provjeru. U srpnju, pištolj za omamljivanje otkriven je na letu iz Bostona za New Jesrey,a ranije ovog mjeseca na JFK-u je uhićena osoba s brončanim bokserom, pištoljem za omamljivanje, bodežom i mačem u prtljazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:10