PROBLEMI S VODOM

Kaos na talijanskom otoku, trajekti puni turista vraćani su na kopno, tek kad su hotelijeri digli bunu zabrana je ukinuta!

Opskrba vodom bila je prekinuta zbog zračnog džepa unutar cjevovoda. Na otok su mogli doći samo njegovi trajni stanovnici

Capri

 Eric Vandeville/akg-images/profimedia/Eric Vandeville/akg-images/profimedia

Cjevovod koji Capriju dovodi pitku vodu popravljen je pa je turistima ponovno dopušteno posjećivati taj talijanski otok, objavio je u nedjelju njegov gradonačelnik Paolo Falco.

On je ukinuo zabranu dolaska turista nakon što je pitka voda u subotu ponovno počela stizati na otok.

Tvrtka zadužena za opskrbu otoka vodom objavila je kako je u četvrtak imala tehničkih poteškoća, a iako je kasnije objavila da ih je riješila, Capriju je do subote i dalje nedostajalo vode, prenijela je agencija France Presse.

Falco je proglasio zabranu u subotu u sedam ujutro, zbog čega se nekoliko trajekata, koji su već bili na putu prema otoku, moralo vratiti.

Opskrba je u subotu bila prekinuta zbog zračnog džepa unutar cjevovoda. U tom periodu na otok su mogli doći samo njegovi trajni stanovnici koji su imali pravo na 25 litara pitke vode po kućanstvu. Nakon pritiska hotelijera i putničkih agencija, Falco je dopustio dolazak turistima koji odsjedaju u hotelima s dovoljnim zalihama vode.

Capri, otok u blizini Napulja, poznat po svojim bijelim vilama, uvalama i vrhunskim hotelima, ima oko 13 tisuća stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 14:55