UBOJICA U BIJEGU

Kalifornija: Ogorčeni radnik u kamenolomu pucao na kolege: Ubijene dvije osobe, a ranjeno ih je sedam!

Policija i dalje traga za ubojicom te se sumnja kako nije daleko pobjegao

CUPERTINO - Dvoje ljudi je smrtno stradalo, a šestero je ranjeno kada je ogorčeni radnik u tvornici cementa u srijedu otvorio paljbu iz vatrenog oružja te pobjegao, prioćila je lokalna policija.

Vlasti su ubojicu identificirale kao Shareef Allmana, a sumnja se da je ranije tog dana pucao i na zaposlenicu Hewlett Packarda u pokušaju otmice njezinog automobila, rekao je glasnogovornik šerifa okruga Santa Clara narednik Jose Cardoza.

Policija i dalje traga za Allmanom te se pretpostavlja kako nije daleko pobjegao. U potragu su se pridružili i specijalci.

Do pokolja je došlo oko 4,30 sati ujutro kada je Allman na sastanku o sigurnosti na radu u cementari Lehigh Southwest Cement Permanente Plant u Cupertinu iz pištolja i puške počeo pucati na svoje kolege. Ustrijelio je osam osoba za dvije minute nakon čega se u autmobilu tamne boje udaljio u nepoznatom smjeru.

- On je nesretan i ogorčen, kako tvrde svjedoci i žrtve. Ne znamo da li se radi o poslu ili obiteljskim problemima - naveli su očevici ubojstva.

Jedna je žrtva pucnjave nakon pregleda u lokalnoj bolnici puštena na kućnu njegu dok je stanje ostalih šest nepoznato. Žena kojoj je Allman pokušao oteti vozilo također se nalazi u bolnici, no njezino je stanje stabilno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:52