MORBIDNO

Južnokorejski špijuni otkrili: Kim Jong-un ima i sina i drži ga podalje od javnosti. Razlog je potpuno bizaran...

Kad gledamo Kim Jong-una, ili njegovog oca ili djeda, na svima vidimo te okrugle obraze i širok osmijeh. Kimov sin nije takav

Kim Jong Un

 Korean Central News Agency/Zuma Press/Profimedia/Korean Central News Agency/zuma Press/profimedia

Kim Jong-un ima još jednog tajnog sina, no on je previše ‘mršav i blijed‘ pa ga se drži podalje od javnosti, kaže Choe Su-yong, umirovljeni dužnosnik Nacionalne obavještajne službe u susjednoj Južnoj Koreji, piše Daily Mail.

Navodeći izvore iz Sjeverne Koreje, kazao je kako je neprivlačan izgled mladića, obeshrabrio njegova oca Kima da ga ikad pokaže javnosti.

‘Za razliku od oca ili sestre, koji su oboje punašni i dobro uhranjeni, Kimov sin je blijed i mršav‘, rekao je Choe Su-yong Korea Timesu.

‘Problem je to što njegov sin uopće ne nalikuje pradjedu Kim Il-sungu.‘

Za sjevernokorejske vođe je sličnost s Kim Il-sung - debeljuškastim osnivačem zemlje - vrlo važna.

Trenutni vođa se čak suočio s optužbama da se namjerno trudi izgledati poput svog djeda Kim Il-sunga kako bi ojačao vlastiti legitimitet.

A u pripremi je još bucmastih vođa. Naime, dobro popunjena Kimova kći Kim Ju-ae, predstavljena je javnosti krajem 2022.

S druge strane, koliko se zna, nikada nigdje nije objavljena slika ‘blijedog i mršavog‘ Kimovog sina, no možemo zamisliti kako bi mogao izgledati ako pogledamo Kimove slike iz djetinjstva kad je i sâm bio prilično žgoljav.

Kim Jong un kao tinejdžer (prvi slijeva):

Michael Madden, stručnjak za Sjevernu Koreju, kaže kako je Kim Jong un, prije nego je došao na vlast, zapravo bio prilično vitak.

‘To se može vidjeti na starijim slikama. Bio je puno mršaviji. Njegovi otac i teta rekli su mu da mora dobiti na težini kako bi djelovao autoritarnije pa kad sva ta puno starija sjevernokorejska elita, a posebno generali, vide tog 27-godišnjeg mladića, da budu impresionirani njegovom pojavom.

Madden, inače suradnik Stimson Centra u New Yorku, kaže da punašnost sjevernokorejskih vođa ima i povijesne razloge.

‘Postoje ti neki korejski koncepti kako se predstavljamo drugim ljudima i postoje određene ideje o tome što se smatra privlačnim - a to će se prilično razlikovati od onoga što se na Zapadu smatra privlačnim‘, rekao je.

‘Kad gledamo Kim Jong una, ili njegovog oca ili djeda, na svima vidimo te okrugle obraze i širok osmijeh. Da je mršav i žilav, to bi mnoge podsjetilo da je u 60-ima skoro milijun ljudi u zemlji umrlo od gladi.‘

Mnogi vjeruju da Kim ima ukupno troje djece - taj mršavi sin je najstariji, zatim je tu kći Kim Ju-ae, dok se trećem djetetu ne zna spol.

Choe također misli da je najstarije Kimovo dijete sin, no smatra da diktator ima samo dvoje zakonite djece, dok je još dvoje rođeno izvan braka.

Po Maddenovom mišljenju, još uvijek nije odgovoreno na pitanje tko će Kima naslijediti na vlasti.

Također, podsjetio je kako se Kim pošteno udebljao prije nego je zasjeo na vlast.

‘To bi se dogodilo i s mršavim i blijedim Kimovim potomkom - rekli bi mu da se udeblja i da se malo osunča.‘

No Sjeverna Koreja ima naviku preskakanja prvorođenca i prepuštanja vodstva mlađem bratu ili sestri.

Kim Jong-un izabran je umjesto svog starijeg brata, Kim Jong-chula, kojeg je njegov otac navodno smatrao ‘nedovoljno dobrim jer je bio poput djevojčice‘.

I premda Sjeverna Koreja nikada nije imala ženskog vođu, Madden misli da to nije nužno prepreka za Kim Ju-ae.

‘Ako Kim Jong-un odluči da će njegova kći biti nasljednica, tako će i biti. Sjeverna Koreja je diktatura. Dakle, kada vođa kaže da idemo, onda svi idemo, zar ne? Onaj tko se tome suprotstavi, neće se dobro provesti‘, rekao je Madden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:28