AMERIČKI IZBORI

Joe Biden bio u avionu sa zaraženom osobom, ali ne mora ići u izolaciju

Posljednji test na koronavirus Biden je napravio u srijedu navečer i taj je test ponovno bio negativan, baš kao i test Kamale Harris
 Jim Watson

Kako na svojem Twitter profilu javlja Reuters, američki predsjednički kandidat, Joe Biden, bio je u istom avionu s osobom pozitivnom na novi koronavirus, no s obzirom da nije bilo bliskog kontakta, nije potrebno da Biden ide u izolaciju, poručeno je iz Bidenovog stožera.

Nije objavljeno kad se spomenuti let avionom dogodio, no ono što se zna je da je Biden u srijedu navečer ponovno testiran na koronavirus te je test ponovno bio negativan.

Podsjetimo, Bidenova zamjenica i demokratska kandidatkinja za potpredsjednicu Sjedinjenih Država, Kamala Harris, otkazala je svoja putovanja do nedjelje zbog slučajeva covida-19 u njezinom okruženju, objavila je u četvrtak ekipa kampanje Joea Bidena.

Dvoje članova ekipe kampanje Kamale Harris, među kojima i predstavnica za komunikacije, testirani su i pozitivni na covid-19.

"Zbog krajnjeg opreza i sukladno obvezi naše ekipe za kampanju na najvišoj razini opreza, otkazujemo putovanja senatorice Harris do nedjelje 18. listopada", navela je u priopćenju Jen O'Malley Dillon, zadužena za kampanju demokratskog kandidata za Bijelu kuću.

Te dvije osobe su zrakoplovom putovale sa demokratskom senatoricom 8. listopada.

Prema njezinom timu, Kamala Harris je napravila dva PCR testa od tada i oba su bila negativna. Ona nije bila u kontaktu s te dvije osobe "tijekom 48 sati uoči njihovog pozitivnog testa", precizirala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 00:56