NOVI NAPAD

Jedna manje! Pogledajte ukrajinski udar dronom na rusku rafineriju, uslijedila je ogromna eksplozija

Rafinerija je privatno postrojenje s kapacitetom od oko 100.000 barela dnevno. Proizvodi gorivo za domaće potrebe i izvoz

Napad na rafineriju u Slavjansku

 East2west News/willwest News/profimedia/East2west News/willwest News/profimedia

Ruska naftna rafinerija u Slavjansku u Krasnodarskom kraju oštećena je nakon napada bespilotnim letjelicama krajem prošloga tjedna, objavila je državna novinska agencija TASS u ponedjeljak, citirajući sigurnosnog dužnosnika tvrtke.

Šest dronova pogodilo je područje rafinerije nafte u Slavjansku u Krasnodarskom kraju na jugu Rusije u ranim jutarnjim satima u nedjelju, prema lokalnim dužnosnicima. Novinska agencija Interfax izvijestila je da je rafinerija prestala s radom nakon napada.

"Prouzročena je šteta. Njezin opseg i veličina će biti utvrđeni", citirao je TASS sigurnosnog dužnosnika Eduarda Trudneva u ponedjeljak.

Rafinerija u Slavjansku privatno je postrojenje s kapacitetom od oko 100.000 barela dnevno. Proizvodi gorivo za domaće potrebe i izvoz.

Rusija je zabilježila porast broja ukrajinskih napada na svoj teritorij otkako su njezine snage otvorile novo bojište u sjeveroistočnoj ukrajinskoj Harkivskoj oblasti ranije ovoga mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:08