Paul Foster, 40-godišnji glavni kuhar u jednom Michelinovom zvijezdicom nagrađenom restoranu Salt u Stratford-upon-Avonu u Engleskoj, pokazao je na društvenoj mreži TikTok kako poširati jaje. Kako kaže Foster, trebaju vam samo lonac s drškom, voda i štoperica.
Iako se mnogi muče s poširanjem jaja, renomirani kuhar kaže da je proces zapravo jednostavan.
Za početak - zagrijte vodu dok ne prokuha. Zatim je posolite i u nju ubacite najsvježije moguće jaje koje imate, a koje ste prethodno ugrijali na sobnu temperaturu.
Za razliku od mnogih, Foster u vodu ne stavlja ocat i u vodi ne pravi vrtlog.
Nakon što ubacite jaje u vodu, smanjite vatru tako da voda samo što ne prokuha ponovno. Jaje potom kuhajte dvije minute. Poslije ga izvadite iz vode i stavite na kuhinjsku krpu.
Foster kaže da se ne smijete udaljiti od štednjaka dok poširate jaje, ali i da je moguće da će poširanje trajati nešto dulje od dvije minute.
U videu koji je objavio se vidi da nije bio zadovoljan s jajetom te da ga je nakon što su predviđene dvije minute istekle isto kuhao još 30 sekundi.
- Nemojte doći u napast da pojačate vatru i jednostavno ga skuhate - rekao je kuhar.
Nakon što je jaje izvadio na kuhinjsku krpu, posolio ga je i popaprio.
Fosterov je video do danas pogledan skoro devet milijuna puta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....