POTRESNA SVJEDOČENJA

Je li OVO UZROK stravične TRAGEDIJE: Učitelj je vozaču dao DVD sekundu prije nesreće?

Identificirano je 19 od 22 poginule djece

. Procedura je bila takva da su mogli identificirati djecu na osnovi njihovih stvari, na osnovi fotografije ili identifikacijom tijela. U svakom su trenutku mogli odustati od bolnog postupka ako nisu mogli izdržati. Uz njih je cijelo vrijeme bio psiholog. Istaknuo je da roditelji u beskrajnoj tuzi znaju nesvjesno nijekati da je dijete mrtvo ili ga zbog šoka jednostavno ne mogu prepoznati. Iako su ljesovi s tijelima djece sinoć trebali biti prebačeni u Belgiju, to je odgođeno za sutra ujutro.

Većina od 24 ozlijeđene djece puštena je kućama, a dvoje je još u komi. Iako se službeni uzroci nesreće ne znaju i vještačenje još traje, za sada je pregledana vrpca s nadzorne kamere u tunelu. Neka djeca su u bolnici i poslije roditeljima ispričala da je njihov omiljeni učitelj Frank Van Kerckhove koju sekundu prije nesreće išao vozaču dati DVD kako bi mogli pogledati film.

No, policija tvrdi da na nadzornoj kameri nije zabilježeno da je vozač imao sagnutu glavu ili da se okretao. Za popularnim nastavnikom Frankom vlada velika tuga. “On je bio uzor djeci. Bio je izvrstan”, kaže bivši učenik Cedric Cornelissen (14). Kerckhoveove troje djece položilo je cvijeće ispred škole i na zid stavilo natpis: “Volimo te zauvijek. Uvijek ćeš biti u našim srcima, tata”.

Uz ogradu da je krajnje neprimjereno spominjati novac kao naknadu za dječji život, belgijske novinske agencije ipak prenose da će obitelji žrtava dobiti najmanje 220.000 eura odštete, što je minimum koji propisuje belgijski zakon .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 15:18