HIT NA NETFLIXU

Javio se muškarac koji je oplodio 1000 žena diljem svijeta, zaprepašten je: ‘Pokrenuta je hajka, čekaju me pred vratima‘

Žene su ispričale kako su se osjećale ‘iznevjereno‘ i ‘ljuto‘ nakon što su otkrile koliko je još djece dobio sada 43-godišnji glazbenik

Jonathan Meijer

 Screenshot: Youtube

Donator sperme iz Nizozemske Jonathan Meijer, koji je postao otac stotinama djece, nije oduševljen dokumentarnom serijom koju je o njegovom životu snimio Netflix.

U dokumentarcu se može vidjeti intervjue s brojnim ženama koje je oplodio.

Žene su ispričale kako su se osjećale ‘iznevjereno‘ i ‘ljuto‘ nakon što su otkrile koliko je još djece dobio sada 43-godišnji glazbenik.

Njegovu djecu moguće je pronaći po cijelome svijetu, oko 375 ih živi u Nizozemskoj, 80 u Njemačkoj, 35 u Belgiji, četiri u Argentini i dvoje u Australiji.

Meijeru je zabranjeno donirati spermu u Nizozemskoj 2017. godine, nakon što se otkrilo da je otac 102 djece, rođene donacijama u 11 klinika diljem zemlje.

Nastavio je donirati u drugim zemljama do 2023., kada su jedna žena i zaklada koja je podržava podnijeli građansku tužbu protiv njega, tvrdeći da povećava rizik od incesta za svoju djecu.

Neke žene kojima je Meijer donirao spermu opisale su ga kao "narcisa", dok su druge sugerirale da predstavlja opasnost za javno zdravlje.

Meijer je rekao da je Netflixov dokumentarac varljiv jer pridaje važnost samo ženama koje su nakon oplodnje nezadovoljne, a ne brojnim obiteljima za koje kaže da su mu zahvalne.

- Mislim da je Netflix napravio odličan posao u odabiru pet obitelji koje su nesretne od 225 obitelji kojima sam pomogao, kazao je ironično Meijer za BBC-jev Radio 4 i dodao da on nudi bolje od onog što nude banke sperme.

‘Svježa sperma bolja je od smrznute. A ja je dajem besplatno, ne moraju mi platiti. Ujedno mogu imati i kontakt sa mnom i pitati me što god žele. Kako je to zavaravajuće i lažno?

Kad sam to počeo raditi javno sam govorio o broju parova kojima sam pomogao. No susreo sam se s toliko problema da sam sada odlučio šutjeti o brojkama. Kao privatni donor jako sam ranjiv, našao sam se u situacijama koje ne možete zamisliti jer sam javno govorio. Dao sam svoju adresu, no kad sam odlučio da neću pomoći nekome, stajali bi mi pred vratima. Tko će mene zaštititi? Ja nemam novac u banci i nemam odvjetnika - kazao je i dodao kako je uvijek govori o okvirnom broju oplođenih žena kako bi parovi znali da je masovan donor.

Izvršna producentica Natalie Hill kazala je da je provela zadnje četiri godine razgovarajući s obiteljima na koje su utjecale njegove laži.

- Dokumentarna serija, koju smo dugo vremena stvarali i pažljivo istraživali, sadrži komentare više obitelji diljem svijeta. A sugerirati da on poznaje sve te obitelji i da su sve sretne nije istina, kazala je Hill.

Na pitanje je li postao ‘ovisan‘ o doniranju sperme, Meijer je rekao: ‘Ovisnost uvijek dolazi s fizičkim uzbuđenjem. Objasnite mi zašto je uzbudljivo biti u prljavoj kupaonici... U toj situaciji zapravo ne vidim endorfine koji stvaraju ovisnost.‘

‘A tek svi ti zastarjeli stavovi poput ‘straha od incesta‘ i ‘krize identiteta‘. Sada smo u 2024. Lezbijske parove viđamo posvuda. Samohrane majke viđamo posvuda.

Znamo da donatori pomažu obiteljima. Ove zastarjele poglede bismo trebali prestati projicirati na ovu djecu‘, kazao je Meijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 12:00