RED, RAD I DISCIPLINA. I U NAJTEŽIM TRENUCIMA

Japancima je trebalo samo šest dana da obnove uništenu autocestu!

Razorni potres uništio je autocestu 11. ožujka. Radovi na uništenoj prometnici počeli su već 17. ožujka, a šest dana kasnije autocesta Veliki Kantō bila je spremna za otvaranje. Sinoć je puštena u promet...

Fotografija uništene prometnice jasno pokazuje koliko je snažan bio potres koji je 11. ožujka pogodio Japan . No, koliko god snažna bila prirodna katastrofa, Japan je uvijek jači. A to najbolje dokazuje druga fotografija, na kojoj je autocesta obnovljena i spremna za korištenje.

Radovi na uništenoj cesti počeli su 17. ožujka, a autocesta Veliki Kantō sinoć (23. ožujka) je puštena u promet. U međuvremenu je prošlo šest dana!

Brojni su se radnici vratili na posao već dan nakon potresa i tsunamija, a neke od najpogođenijih prefektura također su počele s poslovanjima.

Obnova Japana je aktivirala i brojne investitore, među kojima i Amerikanca Warrena Buffetta , nekoć jednog od najbogatijih osoba na svijetu, koji su jednu od najgorih katastrofa u japanskoj povijesti, iskoristili kao savršenu priliku za kupovinu na financijskom tržištu.

Japanske su vlasti upozorile u četvrtak da djece i bebe ne bi trebali konzumirati vodu iz slavine. Ubrzo nakon toga dućani su ostali bez vode u bocama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 07:26