7.2 PO RICHTERU

Jak potres u Čileu: Ljudi u panici bježali iz svojih kuća, nekoliko ozlijeđenih

Vlada je nakon potresa prvo naredila evakuaciju dijela stanovništva uz obalu zbog mogućeg tsunamija

SANTIAGO - Nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno u snažnom potresu , magnitude 7.2 po Richetru koji je u nedjelju pogodio Čile, objavile su tamošnje vlasti.

Vlada je nakon potresa prvo naredila evakuaciju dijela stanovništva uz obalu zbog mogućeg tsunamija, ali je ubrzo evakuaciju i upozorenje opozvala.

Potres magnitude 7.2 po Richteru imao je epicentar sto kilometara od grada Talce, u središtu Čilea, na dubini od 10 kilometara. Prije dvije godine istu je regiju pogodio potres magnitude 8 i usmrtio 500 ljudi.

Ovoga puta je bilo samo nekoliko ozlijeđenih i nije zabilježena veća materijalna šteta, ali je podrhtavanje izazvalo dosta panike među stanovnicima koji su bježali iz svojih kuća strahujući od puno gorih posljedica.

Potres u Crnoj Gori, nema žrtava

PODGORICA - Potres srednje jakosti pogodio je u ponedjeljak ujutro krajnji jug Crne Gore i prema prvim informacijama nije izazvao žrtve ili veću materijalnu štetu.

Kako je priopćeno iz Republičkog seizmološkog zavoda Crne Gore, jakost potresa bila je 4,5 stupnja Richterove ljestvice.

Epicentar potresa bio je ispod morskog dna na dubini od 18 kilometara, 19 kilometara južno od Ulcinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:19