NASLJEDNICA DINASTIJE

Jahačica okupana luksuzom: Kako živi djevojčica koja bi trebala zavladati Sjevernom Korejom

Školuje se kod kuće, a hobiji su joj skijanje, plivanje i jahanje, u čemu je naročito dobra. Tata je ponosan

Kim Jong-un i Ju-ae

 Str/Afp

Kim Jong-unova mlada kći, Ju-ae, obrazuje se kod kuće, a sve svoje slobodno vrijeme provodi jašući konja, skijajući i plivajući i, po svemu sudeći, uživajući u luksuznom životu čak i dok je njezina zemlja suočena sa sve gorom prehrambenom krizom, piše Telegraph.

Nove informacije koje je ovaj tjedan objavila obavještajna služba Južne Koreje, nude uvid u život djevojčice za koju neki stručnjaci za Sjevernu Koreju kažu kako je otac Kim priprema da jednoga dana, kao njegova nasljednica, preuzme vlast u zemlji.

Vlasti Južne Koreje ne misle da je Ju-ae i službeno proglašena nasljednicom, no njezin nagli ulazak u javni život u studenom i njezino sve češće pojavljivanje na čitavom nizu službenih događanja, dio su propagande kojom se želi pokazati da će dinastija Kim nastaviti vladati i u sljedećoj generaciji.

image

Kim Jong-un i Ju-ae

Str/Afp

Iako je državni mediji često fotografiraju, o Kimovoj se kćeri zapravo jako malo toga zna. Pretpostavlja se da ima oko 10 godina, a tu je informaciju otkrio bivši košarkaš Dennis Rodman koji ju je upoznao dok je još bila beba.

Nacionalna obavještajna agencija (NIS) Južne Koreje kaže da djevojčica ima i starijeg brata kojemu je 13 godina, te još jednog mlađeg brata ili sestru.

Procjenjuju da je Kim još premlad i dovoljno zdrav da bi bilo potrebno da proglasi nasljednika, kaže Yoo Sang-bum, jedan od političara koji je prisustvovao povjerljivom sastanku ovaj tjedan.

NIS je također otkrio da Kim Ju-ae nikada nije išla u neku obrazovnu ustanovu već se školuje kod kuće u Pjongjangu, kaže Yoo. Citirao je izvješće NIS-a i kazao kako su joj hobiji jahanje, skijanje i plivanje. Naročito je, kaže, dobra u jahanju na što je njezin otac, Kim Jong-un, jako ponosan.

Njezin bijeli konj predstavljen je u ceremonijalnoj konjičkoj jedinici tijekom velike vojne parade prošlog mjeseca, gdje je Ju-ae zauzela središnje mjesto sa svojim ocem i majkom Ri Sol-ju, mašući s VIP balkona.

image

Kimova supruga Ri Sol-ju, kći Ju-ae i Kim Jong-un

Str/Afp

Simbolika bijelog konja odavno je ukorijenjena u mitologiji vladajuće dinastije Kim. Kim Jong-un često je sniman kako jaše konja kako bi, kao ‘vrhovni vođa‘, projicirao svoju osobnu snagu i junaštvo.

Kim se također u ranom djetinjstvu školovao u jednoj od raskošnih kuća svoje obitelji prije nego što su ga poslali u elitnu školu u Švicarskoj, u kojoj je školarina 20.000 dolara godišnje. Ondje je koristio pseudonim Pak-un, a bivši su ga kolege pamtili po tome što je radio gluposti na košarkaškom terenu.

Sve ove informacije stižu u trenutku kada stručnjaci kažu da je situacija s hranom u Sjevernoj Koreji gora nego u bilo kojem trenutku tijekom Kimove 11-godišnje vladavine, a rezultat je pandemije Covid-19 i poljoprivredne politike. Ipak, znakovi neposredne gladi ili masovnih smrti nisu vidljivi.

NIS je zaključio da je teško procijeniti točan broj ljudi u Sjevernoj Koreji koji su nedavno umrli zbog sve veće nestašice hrane, ali dodali su da se smrtni slučajevi povezani s gladovanjem ne čine dovoljno ozbiljnima da ugroze Kimov ostanak na vlasti.

image

Tata i kći na lansiranju interkontinentalnog balističkog projektila

Str/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:20