POTRESNI PRIZORI

Izraelsku studenticu oteli militanti Hamasa, na snimci vrišti ‘Nemoj me ubiti‘; Obitelj u šoku: ‘Pa to je naša Noa‘

Obitelj je saznala da je oteta tek kada su slučajno naišli na snimku na internetu

Noa Argamani

 /Twitter

Uznemirujuća snimka otmice mlade Izraelke naveliko se dijeli na društvenim mrežama.

Sjedeći na stražnjem dijelu motocikla terorista, ispruženih ruku usmjerenih prema svom bespomoćnom dečku, studentica Noa Argamani moli za svoj život.

Vrišti ‘Nemoj me ubiti! Ne, ne, ne‘ – ali napadač ubrzava. Noa od tog trenutka nije viđena.

Njezin dečko, Avi Nathan, izbezumljen i bespomoćan, ostavljen je u pustinji. I on je nestao bez traga.

‘Zamislite kako je njezinoj obitelji‘, komentirao je njezin cimer sa sveučilišta, Amir Moadi. Saznali su da je oteta tek kada su slučajno naišli na snimku na internetu.

Zajedno sa stotinama drugih mladih Izraelaca, Noa i Avi uživali su u glazbenom festivalu mira u pustinji kada su bili prisiljeni bježati spašavajući svoje živote od Hamasovih terorista.

Partijaneri su se okupili na glazbenom festivalu kod kibuca Re‘im, kraj Pojasa Gaze, kako bi proslavili kraj vjerskog praznika Sukot.

No zabava se pretvorila u kaos nakon što su palestinski teroristi počeli ispaljivati rakete i pucati na gomilu.

Ona nije jedina, navodno su deseci drugih oteti i odvezeni preko granice u Pojas Gaze.

Snimke koje kruže društvenim mrežama pokazuju stotine ljudi kako vrište i plaču dok su pješice bježali s mjesta, progonjeni zvukom pucnjave.

‘Trebao sam ići na zabavu u pustinji, ali sam u zadnji čas odlučio da ne idem‘, rekao je Amir. ‘Zadnji put smo se čuli s njom jutros oko 10 ili 11 sati kada nam je svima poslala poruku da su teroristi otvorili vatru i da sve jure, ali da su oboje na sigurnom i skrivaju se.

‘Od tada se nismo čuli s njima, ali onda smo, nažalost, vidjeli uznemirujuće videosnimke njezine otmice na internetu. Obitelj se slaže s tim da ovo objavimo jer žele da je puste i nadaju se da netko može pomoći. Njezini roditelji su u šoku i ne mogu ni govoriti. Ona im je jedino dijete.‘

‘Ona je tako ljupka, pozitivna žena, uvijek ljubazna i voli putovati. Upravo se vratila sa Šri Lanke. Ne možemo vjerovati da bi se ovako nešto dogodilo kod kuće.‘

Na glazbenom je festivalu sudjelovalo najmanje tisuću izraelskih partijanera, a dio njih je odsjedao u kampu u pustinji.

Hamas je rano u subotu pokrenuo veliki napad na Izrael s tisućama ispaljenih raketa i neviđenim napadom naoružanih napadača na pogranične zajednice. Zasad je ubijeno najmanje 200 Izraelaca diljem zemlje, a stotine su ranjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:47