NOVI INCIDENT

Izraelski vojnici ubili trojicu Palestinaca

People check the jacket of a Palestinian, whom Palestinian officials said was killed by Israeli soldiers, near the scene where Israeli military said another Palestinian tried to stab a soldier, in the West Bank city of Hebron January 12, 2016. An Israeli military spokeswoman said troops fatally shot a Palestinian who tried to stab a soldier in the West Bank city of Hebron. Palestinian officials gave his age as 17 and said another Palestinian was killed by Israeli soldiers in the city. The Israeli military had no immediate information about a second fatality in Hebron. REUTERS/Mussa Qawasma
 MUSSA ISSA QAWASMA

Trojicu Palestinaca usmrtile su izraelske snage u utorak na Zapadnoj obali, dvojicu u pokušaju napada nožem na izraelskog vojnika a trećeg u sukobima, po izraelskim i palestinskim izvorima.

"Palestinski napadač naoružan nožem pokušao je ubosti izraelskog vojnika u Beit Einounu, blizu Hebrona. Uzvraćajući na tu neposrednu prijetnju, snage na licu mjesta otvorile su vatru što je dovelo do smrti napadača", priopćila je izraelska vojska.

Drugi Palestinac koji je poveo napadača automobilom na lice mjesta pogođen je izraelskim mecima kad je pokušao pobjeći automobilom, rekla je glasnogovornica vojske, ne mogavši potvrditi njegovu smrt.

No, palestinske vlasti potvrdile su njegovu smrt izvješćujući da su u incidentu ubijena dvojica Palestinaca od 17 i 23 godine.

Sjevernije su jednog 21-godišnjeg Palestinca iz izbjegličkog kampa Aida u Betlehemu smrtno ranile u prsa izraelske snage prilikom sukoba između Palestinaca i vojnika u Beit Jali, objavilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:44