‘RAT S ČUDOVIŠTIMA‘

Izraelski veleposlanik u UN-u pustio jezivu video snimku pokušaja odrubljivanja glave: ‘Imali su popise za odstrel‘

‘Proteklih sam tjedana vidio puno snimki koje će mi se zauvijek urezati u sjećanje, ali postoji jedan prizor koji mi je uvijek ispred očiju prije spavanja‘

Gilad Erdan, veleposlanik Izraela pri UN-u, prikazuje videosnimku

 Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images Via Afp

Izraelski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima Gilad Erdan u četvrtak je na sjednici Opće skupštine UN-a pustio videozapis Hamasovog terorista koji pokušava odrubiti glavu tajlandskom radniku motikom za vrt tijekom napada na jug Izraela 7. listopada.

- Proteklih sam tjedana vidio puno snimki koje će mi se zauvijek urezati u sjećanje, ali postoji jedan prizor koji mi je uvijek ispred očiju prije spavanja. Na snimci se može vidjeti teško ozlijeđeni civil, sav u krvi, ali živ - kako leži na zemlji dok Hamasov divljak viče Allahu Akbar i mlati ga motikom pokušavajći mu odrubiti glavu, ispričao je, a prenosi Times of Israel.

- Riječ je o poljoprivredniku s Tajlanda. On nije Izraelac. On nije Židov. Samo je živ i pokušava zaraditi za svoju obitelj. Ali odrubili su mu glavu alatom za vrt. Strašno! Izrael nije u ratu s ljudskim bićima, nego u ratu s čudovištima, rekao je.

Upozorio je da je cilj terorista bio ‘divljački ubiti svako živo biće koje im se nađe na putu‘.

- Hamasovi nacistički ubojice išli su od kuće do kuće s popisima za odstrel, poručio je.

image

Gilad Erdan, veleposlanik Izraela pri UN-u, prikazuje videosnimku

Timothy A. Clary/Afp

Erdan je za pozornicom rekao da ‘ovo nije rat s Palestincima‘.

- Izrael je u ratu s genocidnom terorističkom organizacijom Hamas, oni su moderni nacisti. Hamas ne mari za palestinski narod. Imaju samo jedan cilj - uništiti Izrael.

Erdan je u četvrtak pokušavao uvjeriti članove Opće skupštine UN-a da ne podrže jordansku rezoluciju koja poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, u kojoj se ne spominje Hamas.

Očekuje se da će rezolucija, o kojoj će se glasati u petak, biti usvojena s obzirom na većinsku potporu Palestincima među državama članicama. Valja podsjetiti da su rezolucije Opće skupštine UN-a neobvezujuće i uglavnom simbolične.

U tekstu se poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, oslobađanje svih civilnih talaca, zaštitu civila i međunarodnih institucija te osiguravanje sigurnog prolaza humanitarne pomoći u Pojas Gaze. U nacrtu rezolucije također se poziva Izrael da opozove svoju naredbu Palestincima iz sjevernog pojasa Gaze da se evakuiraju na jug.

- Sastavljači rezolucije tvrde da su zabrinuti za ‘mir‘, a izopačene ubojice koje su započele ovaj rat u rezoluciji se niti ne spominju, poručio im je Erdan.

image

Erdan pokazuje sliku Izraelke koju su ubili Hamasovci

Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images Via Afp

- Svakog od vas vide kao marionetu. Napišu rezoluciju potpuno lišenu bilo kakvog sadržaja vezanog za situaciju. Pretpostavljaju da ste već zaboravili tko je odgovoran za neljudsko nasilje i samo očekuju da to podržite. Ova odluka je sramota za vašu inteligenciju. Neshvatljivo je da bi se o takvoj rezoluciji – u kojoj se čak ni ne spominje Hamas – uopće moglo glasati, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 15:34